|

Kartal yuvasında iftar

Sınırda gözünü kırpmadan vatan toprağını bekleyen Mehmetçik, bir yandan da Ramazan ayının maneviyatını yaşıyor. Şemdinli’deki Balkaya dağlarında üslenen askerler, elleri tetikte iftar yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:43 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmetçik, bir yandan PKK terörüyle mücadele ederken bir yandan da Ramazan’ın bereketinden nasipleniyor.
Mehmetçik, bir yandan PKK terörüyle mücadele ederken bir yandan da Ramazan’ın bereketinden nasipleniyor.

Vatan savunmasındaki Mehmetçik, bir yandan PKK terörüyle mücadele ederken bir yandan da Ramazan’ın bereketinden nasipleniyor. Hakkari’nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesinin 2 bin 400 rakımlı Balkaya Dağları’nda nöbet tutan askerler, ilk oruçlarını elleri tetikte açtı. Kartal yuvasını andıran üs bölgesine gün içerisinde helikopterle yapılan mühimmat ve yiyecek ikmalinin ardından Mehmetçik, iftar için hazırlık yaptı. Nöbet yerlerinde son teknolojik cihaz ve silahlarla sınırın güvenliğini sağlayan Mehmetçik, dağıtılan kumanyalarla iftar açtı.

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Üs bölgesinde görevli Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aydın, her ne kadar zor koşullarda görev yapsalar da 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduklarını ifade etti. Bu vatanın her karışının şehit kanı ile sulandığını ve bir karışını dahi hiç kimseye vermeyeceklerini dile getiren Aydın, “Bizler ‘hudut namustur’ bilinci ile her koşulda görevimizin başındayız” dedi.


Vardiyada sahur

11 ayın sultanı Ramazan’ın ilk sahurunu vatandaşlar evlerinde aileleriyle yaptı. Bir çok meslek grubu ise sahur saatinde çalışması gerektiğinden işe ara verip sahurunu yaptı ve mesaisine devam etti. Zonguldak’ta kömür ocaklarında çalışan işçiler yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptı. 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla yanlarında getirdikleri domates, salatalık, biber, kiraz ve ekmekle sahur yaptı.

#Ramazan
#Asker
#Madenci
6 yıl önce