|

Kasırga ve salgının gölgesinde bayram: Arakanlı Müslümanlar salgın gölgesinde bayram yaşayacak

Bangladeş’teki kamplarda kalan Arakanlı Müslümanlar Amphan Kasırgası’nın ve koronavirüs salgınının gölgesinde bayrama giriyor. Bölgede kasırga nedeniyle 90 barınak yıkılırken, 14 kişide de Kovid-19 tespit edildi. Bölgede acil yiyecek ve sağlık ekipmanı ihtiyacı var.

Haber Merkezi
01:00 - 23/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 23:58 - 22/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Arakanlı Müslümanlar, Ramazan Bayramı’na, koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ülkenin kıyı kesimlerinde etkili Amphan Kasırgası'nın yol açtığı zorluklar altında giriyor. Birkaç gündür ülkeyi etkisi altına alan ve Bangladeş’te 26 kişinin ölümüne yol açan kasırga, Cox's Bazar'daki Arakanlı Müslümanların kamplarında su baskınlarına ve hasara yol açtı.


90 BARINAK YIKILDI

Sivil toplum örgütlerinin çalışanları, aktivistler ve yetkililer, Amphan Kasırgası’nın yol açtığı hasar ve kampta yaşanan Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeleri anlattı. BMMYK kamu bilgilendirme yetkilisi Louise Donovan, kamplarda Amphan Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli rüzgar ve yağmurların ardından ilk belirlemelere göre 400'ün üzerinde kişiden oluşan 90 aileye ait barınakların yıkıldığını ve yüzlercesinin hasar gördüğünü bildirdi.

  • Aktivist Nur Khan ise, şimdiye değin kamplarda yaşayan 14 kişide Kovid-19 tespit edildiğini ve bu kişilerin aile ve arkadaşlarıyla kamp alanı dışında tecrite alındığını söyledi. Khan, kamplardaki Arakanlı Müslümanların yiyeceğin yanısıra çeşitli desteklere gereksinimleri olduğunu belirterek, Kovid-19 test ekipmanlarına da acil ihtiyaçları bulunduğunu vurguladı.
#Arakan
#Nur Khan
#Kovid-19
#Amphan Kasırgası
4 yıl önce