|

Mazlumların sofrası Türkiye ile bereketlendi

Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşu, terörden temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn’da, hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerinin iftar sofralarını şenlendiriyor.

Haber Merkezi
01:00 - 19/05/2020 Salı
Güncelleme: 23:47 - 18/05/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Tel Abyad ve Rasulayn’da ihtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendirildi.
Tel Abyad ve Rasulayn’da ihtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendirildi.

Barış Pınarı Harekatı sayesinde terörden arındırılan Suriye’nin Tel Abyad ile Rasulayn ilçelerindeki mağdur ve mazlum halkın iftar sofrası, Türkiye’deki hayırseverlerin desteğiyle bereketlendi. Şanlıurfa Valiliği bünyesindeki Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) ile organize çalışan Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşu, hayırseverlerin bağışlarıyla Tel Abyad ve Rasulayn’da ihtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendiriyor.


YAŞAMA TUTUNUYORLAR

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgal ve baskısından kurtarılan iki ilçe hem Türkiye hem de ülkelerinin başka bölgelerinden gelen binlerce Suriyeliye de ev sahipliği yapıyor. Huzur ve güven ortamının hakim olduğu topraklarına yeniden dönen ancak işsiz ve evsiz kalan mazlum halk, Türkiye ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle yaşama tutunuyor. Sivil toplum kuruluşları, Ramazan dolayısıyla bölgede ciddi seferberlik çalışması yürütüyor.

  • Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı, Tel Abyad ve Rasualyn’daki savaş mağduru ailelere 7 binin üzerinde gıda kolisi dağıtırken, AFAD da 765 gıda kolisi, 200 bin ton un ile yaklaşık 500 çeşit muhtelif yardım kalemleri desteği sağladı. Türk Kızılay ise 865 gıda kolisi, bin kumanya, 3 bini aşkın muhtelif gıda paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Hayrat Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Deniz Feneri ile Sadakataşı derneklerinin aralarında bulunduğu birçok yardım kuruluşu da gıda ve hijyen paketi destekleriyle mağdur ve mazlum halkın yanında olmayı sürdürüyor.
#Barış Pınarı Harekatı
#SUDKOM
#Türkiye
#AFAD
4 yıl önce