|

Ramazan, fırsatçılık yapılacak ay değil, hayır için fırsat ayıdır

Esob Başkanı Faruk Alpaslan, "Ramazan ayını fırsat olarak değerlendirip, ürünlerde fiyat yükseltmek kardan çok zarar getirir” diyerek esnafı uyardı.

Yeni Şafak
07:00 - 28/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:09 - 27/06/2014 Cuma
IHA
Ramazan, fırsatçılık yapılacak ay değil, hayır için fırsat ayıdır
Ramazan, fırsatçılık yapılacak ay değil, hayır için fırsat ayıdır

Van Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, "Ramazan ayını fırsat olarak değerlendirip, ürünlerde fiyat yükseltmek kardan çok zarar getirir” diyerek esnafı uyardı.



Yapılan yazılı açıklamada, “11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayında, yardımlaşmak ve hayır dualarını almak en güzel davranıştır. Bu hayırlı ayda, fakir fukarayı ve alım gücü olmayan insanların durumunu göz önünde bulundurarak ürünleri satmak, en güzel davranıştır. Mübarek ayda, en büyük karımız hayır işlemek ve dini vecibeleri yerine getirmektir. Dini vergilerimiz olan zekat ve fitrelerimizi bu ayda veriyoruz. İslam dünyasında çok büyük bir yere sahip olan Bu ayda, esnafımız özellikle hijyene çok büyük önem vermelidir” dedi.



“BU AY BEREKET AYIDIR “


Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil ile yaptıkları görüşmede, bu ayda ekmeğe zam almama kararını aldıklarını ifade eden Alpaslan, “Bu konuda bizleri anlayışla karşılayan fırıncı kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz.



Her zaman esnafımızın haklarını koruduğumuz gibi, böylesi önemli aylarda, esnaf ile vatandaş arasında dengeyi sağlamak anlamında, halkımızın da huzurunu, sağlığını, refahını gözetmek zorundayız. Bu manada Ramazan ayı boyunca, sık sık esnaf denetimlerini gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.



Alpaslan, Ramazan ayının tüm İslam dünyasına hayırlı olmasını dilerken, Ortadoğu coğrafyasında yaşanan ve hiç bir insanın kabul etmediği kirli savaşların bitmesine vesile olması temennisinde bulundu.



VAN (İHA)

#ESOB
# Ramazan fırsat ayıdır
# Ramazan fırsatçıları
# Faruk Alpaslan
# Ramazanda zam
10 yıl önce