|

Sancaktepe'de rekor iftar

İstanbul’un gözde ilçelerinden biri haline gelen Sancaktepe’de Ramazan ayı boyunca 100 binin üzerinde vatandaşa iftar verildi. Ramazan boyunca halkla birlikte iftar yapan Sancaktepe Bele diye Başkanı İsmail Erdem, bayram için ilçedeki yetim ve yardıma muhtaç çocuklara bayramlıklarını teslim etti. Ramazan Bayramı vesilesiyle bayram mesajı ileten Erdem, “Yeryüzünde yaşayan 1 milyar 800 milyonun üzerindeki Müslüman kardeşimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 01:55 - 25/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Sancaktepe'de rekor iftar
​Sancaktepe'de rekor iftar

2009 yerel seçimleriyle birlikte ilçe olan Sancaktepe, hem kültürel, hem mimari, hem de insan bazlı projeleri sayesinde İstanbul’un cazibe merkezlerinden birisi haline geldi. Gün geçtikçe yatırımcıların gözdesi haline gelen ilçede Ramazan ayı da bir hayli yoğun geçti. Tüm dünyada Ramazan coşkusunun yaşandığı günlerde, Sancaktepe Belediyesi düzenlediği Ramazan etkinlikleri ile bu aya özel hizmetler yaptı. Bu yıl da her mahallede iftar sofraları kuruldu, Ramazanın manevi havası ilahiler ve konuşmalarla halka taşındı. Yaz Ramazanlarının vazgeçilmezi sokak iftarları da büyük bir kaynaşmaya vesile oldu.

İSTANBUL’DA ANADOLU KÜLTÜRÜ

İnsanların birbiriyle kaynaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en üst düzeye çıktığı bu ayda, Ramazan ayının manevi havası Sancaktepe’de sosyal hayatta kendini hissettirdi. Sancaktepe Belediyesi halka sunduğu hizmetlerle Ramazan ayının daha huzurlu, güvenli ve mutlu geçmesinde önemli katkılarda bulundu. Ramazan ayı boyunca 100 bin vatandaşla birlikte iftar yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Ramazan her akşam iftar programlarıyla, mahalle mahalle dolaşarak geçti. 19 farklı mahallede kurulan sokak iftarlarında vatandaşlara ve Sivil Toplum Kuruluşlarına topluca iftar verildi. Dört çeşit yemekten oluşan menü, iftar sofralarına ulaştırıldı. Komşularımızın geçmişten kalan alışkanlıkları var. Mahalleli toplanarak birlikte iftar yapmak gibi her yıl artırılarak devam ediyor bu kültür. Anadolu kültürü İstanbul’a taşındı desek yeridir. Sayılar, rakamlar her yıl artarak devam ediyor. Bu anlamda Ramazan Sancaktepe için bereketli geçti diyebiliriz. Yüz binin üzerinde vatandaşımızı iftar programında ağırlamış olduk. İftar ile teravih saatleri arası Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde ilim adamlarımızı misafir ederek programlar düzenledik. Çocuklara, gençlere yönelik farklı programlarımız icra edildi” dedi.

Tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerini unutmadıklarını söyleyen Erdem, “Aşevimiz 365 gün açık. Ramazan'da da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hem iftarlık, hem sahurluk olmak üzere yemeklerini adreslerine kadar teslim ettik. Her Ramazan olduğu gibi ihtiyaç sahibi komşularımıza gıda kolilerini ulaştırdık. Bir bütün olarak baktığımızda hareketli ve bereketli bir Ramazan geçirmiş olduk. Hava şartları da güzeldi. Güzel bir ortamda Ramazan’ı yaşadık” değerlendirmesinde bulundu.


BAYRAM MESAJI

Yeryüzünde yaşayan tüm Müslümanların bayramını tebrik eden Başkan Erdem, “Asya’da, Avrupa’da, Amerika’da, Afrika’nın en uç noktasına kadar yeryüzünde 1 milyar 800 milyonun üzerinde Müslüman kardeşimiz var. Hepsinin bayramı kutlu olsun. Bayramda çocuklar gibi şen olmak var ama kimi zaman çeşitli sebeplerden dolayı hüzünlü oluyoruz. Üzülerek geçiriyoruz. İslam devletlerinde var olan iç savaşlar, dışarıdan müdahaleler, bayramların gerçek anlamda kimliğine uygun olarak kutlanmasına engel oluyor” dedi.

#İstanbul
#Sancaktepe
#Ramazan
#İftar
7 yıl önce