|

Sri Lanka’da ilk iftar açıldı

Ramazan ayının bu yıl Türkiye’den 2 gün geç başladığı Sri Lanka’da ilk iftar açıldı.

Yeni Şafak
18:33 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 18:34 - 18/05/2018 Cuma
IHA
Sri Lanka’da ilk iftar açıldı
Sri Lanka’da ilk iftar açıldı

Hilalin geç gözükmesi nedeniyle Ramazan ayının bu yıl Türkiye’den 2 gün geç başladığı Sri Lanka’da ilk iftar açıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfınca, ülkenin Madempe bölgesindeki bir camide bin kişiye iftar verildi. Programda bir araya gelen Türkler ile Sri Lankalı Müslümanlar ilk iftarı birlikte yapmanın mutluluğunu yaşadı.

İHH Yetimhane Birimi Koordinatörü Nusret Fatih Aktaş, Ramazan 2018 çalışmaları için Sri Lanka’da bulunduklarını belirterek, “Ramazan’a iki gün geç giren ülkenin vatandaşlarıyla birlikte orucumuzu açtık. 4 gündür buradayız. Adak kesimleri, kumanya ve filtre dağıtımları gerçekleştirdik. Allah hayır sahiplerini hayırlarını kabul etsin” dedi.

Sri Lankalı Muhammed Refik ise, Ramazan’ın ilk gününde böyle bir programda bulunmaktan çok memnun olduklarını belirterek, “Bugün bizim için önemli. Bu önemli günde Türkiyeli kardeşlerimizle birlikte iftar açtığımız için çok mutluyuz. En içten duygularımızla teşekkür ediyoruz ve Türkiye’ye dualarımızı gönderiyoruz. Sri Lanka küçük bir ülke. Sri Lanka’daki azınlık olan Müslümanlar için Türkiye’den gelen kardeşlerimizle birlikte olmak ümmet anlayışı için çok güzel bir şey. Buradaki herkes Türkiye’deki insanlara dua ediyor” diye konuştu.

#Sri Lanka
#İftar
6 yıl önce