|

Türbe ve camilere ziyaretçi akını

Ramazan'la birlikte İstanbul'daki türbe ve camilere yapılan ziyaretler arttı. En çok gidilen yerler Eyüp Sultan, Hz. Yuşa ve Telli Baba türbeleri olurken Fatih, Süleymaniye ve Hırka-i Şerif camilerinin de Ramazan'la birlikte ziyaretçileri çoğaldı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 22:11 - 29/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul'da Ramazan ayının gelmesiyle türbe ve cami ziyaretlerinde artış yaşandı. Eyüp Sultan, Hz. Yuşa ve Telli Baba türbeleri Ramazan'da en çok ziyaret edilen türbeler arasında yer alırken, Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye ve Hırka-i Şerif camilerinin de Ramazan'la birlikte ziyaretçi sayısı arttı.



GEZİ DÜZENLENİYOR


Ramazan'da bazı ilçe belediyeleri, vatandaşlar için türbe, cami ve yatır ziyaretlerinin yer aldığı ücretsiz turlar düzenliyor. Belediyelerin düzenlediği turun ilk durağı Anadolu Kavağı'nda bulunan Hz. Yuşa Türbesi oldu. Vatandaşlar Hz. Yuşa'nın kabri başında dualar etti. Mutluluklarını ve heyecanlarını gizleyemeyen vatandaşlar, türbe ziyareti sonrası duygusal anlar yaşadı. Hz. Yuşa Türbesi'nin ardından turun ikinci durağı Rumelikavağı'nda bulunan Telli Baba Türbesi oldu. Bu türbe, daha çok, evlenmek isteyen genç kızların ziyaret ettiği bir mekan olarak dikkati çekiyor. Telli Baba Türbesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, türbedeki tellerden alarak dilekte bulundu. Turun öğleden sonraki bölümünde ise Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye ve Hırka-i Şerif camileri ziyaret edildi.


#türbeler
#türbe ziyaretleri
9 yıl önce