|

Türbe ziyaretlerine koronavirüs engeli: Ramazan'da kapalı olacak

Eyüpsultan, Aziz Mahmud Hüdayi, Yahya Efendi, Oruç Baba, Hazreti Yuşa gibi türbelerin bulunduğu mekanlar ramazanda koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapalı olacak. Teravih ve cemaatle namaz da bu yıl salgın sebebiyle kılınamayacak.

11:27 - 22/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 11:38 - 22/04/2020 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv
İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 117 türbe bulunuyor. Padişahların tahta çıkarken kılıç kuşandığı
Eyüp Sultan Türbesi, Fatih Sultan Mehmet türbesi, Kanuni Sultan Süleyman türbesi, Hürrem Sultan türbesi, Aziz Mahmud Hüdayi türbesi, Oruç Baba türbesi, Kanuni Sultan Süleyman'ın süt kardeşi Yahya Efendi'nin Beşiktaş'taki türbesi, Hazreti Yuşa türbesi ve "Vefa" semtinin isim babası Ebul Vefa Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu birçok özel mekan, İstanbul’da özel dini günlerde ve ramazan ayı süresince ziyaretçi akınına uğrayan mekanlar arasında yer alıyor.

  • Vatandaşların ziyarette bulunup dua ettiği ve oruçlarını açarak manevi huzuru buldukları bu mekanlar, bu ramazan ayında yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle kapalı olacak.

Normalleşme sonuna kadar süreç uzayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda tüm müze ve
ören yerleriyle türbeleri 30 Nisan'a kadar kapatıldı. Türbelerin normalleşmenin yaşanması beklenen ramazan ayı sonuna kadar ziyarete kapalı kalması, bu sürenin de değerlendirilerek uzatılması bekleniyor.
  • Birçok türbede sandukaların bulunduğu alanlar tamamen ziyarete kapalı tutulurken bazı ziyaretgahlarda ise vatandaşlar hacet pencelerinden dua edebilecek.
#Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi
#Eyüpsultan Türbesi
#Hazreti Yuşa Türbesi
#Oruç Baba Türbesi
#Ramazan ayı
#Yahya Efendi Türbesi
4 yıl önce