|

Türkiye’nin takvimi doğru

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ramazan’ın ilk gününde müftülüğün Nur-ı Osmaniye Camisi’nin avlusundaki ek hizmet binasında “Alo Fetva” hattında vatandaşların sorularını cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:46 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz
​​İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz

Bir vatandaş, hilalin görülmediğini ve bu yüzden pek çok Müslüman ülkede bugün oruç tutulmadığını hatırlatarak, “Türkiye’nin Ramazan takvimi doğru mu?” diye sordu. Türkiye’nin Ramazan takviminin doğru olduğunu ve Ramazan takviminin hesap üzerine tayin edildiğini söyleyen Yılmaz, “Allahu Teala Kur’an’da ‘Ay da güneş de bir hesap çerçevesinde hareket eder’ diyerek bizim hesapla hareket etmemizi emrediyor. Türkiye’nin daha önceki toplantılarında almış olduğu bir karar var. Bu karara göre; dünyanın herhangi bir yerinde hilalin görülmüş olması, diğer yerlerde de görülmüş olması anlamına geliyor” diye konuştu.

HİLAL GÖRÜLDÜ

Dünyanın belli bir yerinde hilalin görüldüğünü vurgulayan Yılmaz, “Türkiye’nin hesap üzerine yaptığı takvim doğrudur. Türkiye’de oruçlarını başlatmış kardeşlerimiz Ramazan idrak ettiklerine emin olsun” dedi.

#Ramazan
#Bereket
6 yıl önce