|

Vakıflar ecdat coğrafyasını unutmadı: 10 TIR kuru gıda yardımı yapıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, idaresindeki ecdat vakıflarının vakfiyelerinde yer alan hayır şartlarını yerine getirmek için, Bosna Hersek ve KKTC’deki ihtiyaç sahiplerine 10 TIR kuru gıda yardımı ulaştırdı.

Haber Merkezi
01:00 - 22/05/2020 Cuma
Güncelleme: 23:46 - 21/05/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Ecdad vakıfları hayır amacıyla yaptığı yardımlara devam ediyor.
Ecdad vakıfları hayır amacıyla yaptığı yardımlara devam ediyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) 10 TIR dolusu Ramazan yardımı gönderdi. Ecdad vakıflarının hayır amacıyla yapılan yardımlar bu Ramazan’da da devam etti.

KOLİLER MEKTUPLARLA GİTTİ

  • Vakıflar Genel Müdürlüğünce hazırlanan 5 bin kuru gıda paketini taşıyan 5 TIR Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan Bosna Hersek’e, 5 TIR ise Mersin Limanı’ndan gemiyle KKTC’ye hareket etti. Yardımlar, ecdat coğrafyasına ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Yardım paketlerinde Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’un kaleme aldığı bir mektup da ihtiyaç sahiplerine iletildi. “Değerli kardeşim” ifadesiyle başlayan mektupta Ersoy, paketlerde yer alanların Osmanlı bakiyesi topraklarda kurulu vakıfların ikramı olduğunu belirtti. Bu hizmetin, Fatih Sultan Mehmet, Evrenos Bey, Gazi Hüsrev, 2. Selim, Lala Mustafa Paşa gibi ecdat topraklarında malını mülkünü, kendine aid vakfetmiş birçok hayırseverin yapılmasını arzu ettiği bir hayır işi olduğunu bildiren Ersoy, “Bunun karşılığında, adını duyduğunuz duymadığınız cümle ecdadın hepimizden beklediği yalnızca bir dua ve rahmettir” vurgusu yaptı.
#Bosna Hersek
#Vakıflar Genel Müdürlüğü
#Ecdad
#KKTC
4 yıl önce