|

Roma-CSKA Moskova maçı öncesinde şoke eden olay

Roma’da CSKA Moskova maçı öncesinde metro istasyonunda yürüyen merdivende taraftarların bulunduğu sırada bir kaza meydana geldi. Rus taraftarların metroya inişi sırasında gerçekleşen olayda bir çok taraftarın yaralandı.

Yeni Şafak
21:03 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 23:49 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
@yenisafakspor Roma'daki metro istasyonunda taraftarların bulunduğu yürüyen merdivenin çöktüğü belirtiliyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.
@yenisafakspor Roma'daki metro istasyonunda taraftarların bulunduğu yürüyen merdivenin çöktüğü belirtiliyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

İtalya'nın başkenti Roma'nın merkezindeki Repubblica Meydanı'nda bulunan metro istasyonunda yürüyen merdivenin çökmesi sonucu 1'i ağır 20 kişi yaralandı.

Faciaya, aşırı alkol almış CSKA Moskova taraftarlarının neden olduğu bildirildi.İtalyan basınına tanıkların ifadelerine dayandırılarak yansıyan bilgilere göre; Roma ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı için kente gelen Rus taraftarlar, stadyuma gitmek için kullanmak istedikleri A hattındaki metro istasyonunda yürüyen merdivenlerde tezahürat yaparak zıplayınca merdivenlerin çökmesine neden oldu.

Metro istasyonu kapatıldı
  • Metro istasyonu kapatılırken, çoğu Rus taraftarın yaralandığı olay yerine ambulanslar sevk edildi. Olay anına ilişkin bazı tanıkların çektiği görüntüler de haber sitelerinde paylaşıldı.

"Kıyamet senaryosu yaşadım"

Tanıklardan biri, "Bir kıyamet senaryosu yaşadım. Bir anda yürüyen merdivenlerin hızı inanılmaz bir şekilde arttı. Ne biz, ne de oradaki görevliler ilk anda ne olduğunu anlayamadık" diye konuştu.

Metrodan hızla çıkanları gören bazı kişilerin, terör saldırısı olduğu endişesiyle paniğe kapıldığı belirtildi.

Öte yandan Roma Olimpiyat Stadı yakınında Roma ve CSKA Moskova taraftarları arasında yaşanan arbedede bir Rusya vatandaşının bıçaklandığı, 15 İtalyan'ın da gözaltına alındığı belirtildi.
İşte ilk görüntüler;



#Roma
#CSKA Moskova
5 yıl önce