|

İngilize Türk demiri

İki Türk doktorun çocuklara demir, vitamin ve mineral desteği sağlamak için geliştirdiği ve İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı 2 ürün, "Kraliçe Elizabeth'in eczanesi"nin de bulunduğu pek çok eczanede satışa sunuldu.

Fikret Çengel
00:00 - 2/02/2010 mardi
Güncelleme: 23:46 - 1/02/2010 lundi
Yeni Şafak
İngilize Türk demiri
İngilize Türk demiri

Türk doktorları tarafından geliştirilen ve çocukların vitamin ile demir eksiğini gideren iki bitkisel ürün, İngiltere pazarında yerini aldı.

Nutrigen markası ile Ferromixin ve Vitamixin ürünleri, sadece İngiliz Sağlık Bakanlığı'nın onayından geçmekle kaymayıp aynı zamanda bakanlığın sosyal güvenlik sistemine de girdi. İki ürün, "Kraliçe II. Elizabeth'in eczanesi" olarak bilinen "John Bell Croyden" olmak üzere ülkedeki birçok eczanede satılmaya başlandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLADI

Mikro-Gen Bitkisel İlaç'ın kurucuları Dr. Altuğ Barut ve Dr. Özgür Göknel'in çocuklar için Nutrigen markası adıyla geliştirdiği "Ferromixin" ve "Vitamixin" adlı vitamin ve mineral ürünlerinin Avrupa lansmanı, Londra'daki Nutri Centre'da yapıldı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Altuğ Barut, Nutrigen markasının, çocukların ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş bir vitamin grubu olduğunu, bu marka adı altında Türkiye'de 2 adet toz form ve 6 adet şurubun satışa sunulduğunu bildirdi. "Ferromixin" ve "Vitamixin" adlı vitamin ve mineral toz formlarının İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın izniyle satışa sunulduğunu belirten Barut, bu ürünlerin İngiltere'de bedeli devlet tarafından karşılanan 3 ürün arasında yer aldığını ifade etti.

FAST FOOD KİMYAMIZI BOZDU

"Ürünlerimiz eczanelerde satışa sunuldu" diyen Barut, "Değişen koşullar, çevre, genetik yapı, şişmanlama eğilimine girilmesi, kronik hastalık riskini artırıyor. Son dönemdeki tartışma ise, çocukların ebeveynlerinden önce ölecek olması. Her yıl insan ömrü 5 ay uzuyordu, gıdalar nedeniyle tersine döndü. Eskiden domates yiyince 10 miligram C vitamini, şimdi ise 1 miligram C vitamini alıyoruz. Sütün de besleyici özelliği azaldı. 'Fast food' kavramı ve bilgisayar, bunun en önemli nedenlerinden" uyarısı yaptı.


Vücut ve zekayı besliyor

Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sarah Brewer, “Ferromixin'in içinde bulunan demir, çinko, folik asit, A ve C vitaminleri, çocuğun yapısını daha sağlıklı hale getirmekte. Vitamixin'in, Ferromixin'den farkıysa daha uzun süreli kullanılabilir olması" diyen Brewer, "Yapılan deneylerde vitamin ve mineral desteği alan çocukların, almayan çocuklara oranla vücut ve zeka yapıları yönünden daha iyi geliştikleri belirlendi" şeklinde konuştu.





il y a 14 ans