|

Öztürk Yılmaz adaylığını açıkladı

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Cumhurbaşkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. Yılmaz "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde Cumurbaşkanlığına adayım" dedi. Yılmaz, daha önce tepki çeken açıklamaları ile gündeme gelmişti.

Yeni Şafak
11:13 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 11:39 - 20/04/2018 Cuma
AA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde Cumurbaşkanlığına adayım" dedi. Yılmaz, adaylığını şu sözlerle ilan etti:

“Önümüzde az zaman var. Muhalefetin stratejisi çok önemli. Ben de bu stratejide yer almak istiyorum. Çeşitli badireler atlatmış, Ardahanlı yoksul bir ailenin çocuğuyum. Diplomat oldum, daire başkanı oldum, başkonsolos, büyükelçi oldum. Milletime dönük zerre kadar kuşku içinde olmadım. Mesele millet, ülke meselesidir. Bir çıkış lazım, praganları söküp atmak gerekiyor.

Ben de adayım

CHP’nin adayını da kendileri belirlemek istiyorlar. Bu bir komplodur bunu boşa çıkarmamız lazım. Elbette genel başkanımıza düşüncelerimi açtım. Aday olması durumunda sonsuz desteğim var. Ama aday olmaması ve partimin de bu görevi bana tevdi etmesi halinde ben adayım.”

CHP'li Öztürk'ün tepki çeken açıklaması

  • ÖSO’nun terör örgütü El Kaide’nin kolu olduğunu iddia eden CHP’li Öztürk Yılmaz, eleştirilere ağır küfürlerle karşılık verdi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, bazı kişilerin şahsına yönelik hakaret, aşağılayıcı ifadeler kullandığını iddia ederek ardı ardına küfürleri sıralamıştı.

Darbe girişimini işaretini verdi


  • ÖSO’yu hedef tahtasına koyan Yılmaz’ın İsrail ve ABD’den döner dönmez yakın çevresine söylediği “Erdoğan başkan olamayacak, sizin bilmedikleriniz var” sözlerinden günler sonra 15 Temmuz darbe girişiminin olması da dikkat çekmişti. Yılmaz’ın ziyaretle sınırlı kalmayan “İsrail merakı” Türkiye’de de sürdü. Yılmaz, 18 Nisan 2016’da İsrail’in eski Ankara Maslahatgüzarı Amira Oron ve İsrail Misyon Şefi Yardımcısı Orni Ringer’ın da bulunduğu İsrailli heyetle TBMM’de görüşmüştü.




#Öztürk Yılmaz
6 yıl önce