|

AK Parti'nin genç adayı Aşıkkutlu: "Muhalefetin 'bunlar mı?' sorusunu unutamıyorum"

Seçimlere sayılı günler kala partilerin milletvekili adayları çalışmalarına tam gaz devam ederken, özellikle genç milletvekili adayları seçmenlerin hemen hepsinden geçer not alıyor. AK Parti'nin en genç milletvekili adaylarından biri olan 18 yaşındaki Mehmet Emin Aşıkkutlu, Türkiye'nin geleceğine gençlerin damga vuracağını belirterek, "Muhalefet gençlere inanmıyor. Seçilme yaşı 18'e inince Meclis'te, CHP'nin lise kıyafeti giymiş gençlerle basın toplantısı yapıp ‘Bunlar mı ülkeyi yönetecek’ diye sorduğu günü unutamıyorum. Şimdi o gençlerden oy istiyorlar" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
11:14 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:55 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Mehmet Emin Aşıkkutlu.
AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Mehmet Emin Aşıkkutlu.

Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek ve Başkanlık sisteminin ilk Başkanı ve yeni dönemin ilk milletvekilleri bu seçimlerde belli olacak. Yeni dönemde Başkan seçilecek isimle önemli işlere imza atacak Meclis'te ise bu dönemde 600 milletvekili halkı temsil edecek. Seçimlerde en çok milletvekili çıkaracak il olan İstanbul’da da adaylar yoğun bir çalışma dönemi yaşıyor. AK Parti'nin en genç Milletvekili adaylarından biri olan Mehmet Emin Aşıkkutlu da gece gündüz demeden partisi için çalışanlardan. Aşıkkutlu ile hem gençleri, hem siyaseti hem de Türkiye'nin geleceğini konuştuk…

"13 yaşında mitinglere katılıyordum"

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı olan Aşıkkutlu, Bakırköy İmam Hatip Lisesinden bu sene mezun olduğunu belirterek, seçim çalışmalarının yanı sıra üniversite sınavına da hazırlandığını söyledi.

Küçük yaşlardan itibaren siyasetle iç içe olduğunun altını çizen Aşıkkutlu, "Aslında ben siyasetin dışında hiç olmadım. 13 yaşından bu yana sürekli mitinglerdeydim. Onun öncesinde de ailem nedeniyle siyasetle hep içli dışlı olduk. Yaşım biraz büyüdükten sonra bayrak da astım, çay, kahve de dağıttım, teşkilat toplantılarına da katıldım. Yani işin mutfağında oldukça zaman geçirdim ve şimdi milletvekili adayıyım" ifadesini kullandı.

"Sorunların çözümünde siyaset en önemli anahtar"

"18-25 yaş aralığında olan gençlerin siyasetin içinde bir şekilde yer almaları gerekiyor çünkü her şeyin bağlandığı nokta siyaset” diyen Aşıkkutlu, şöyle devam etti:

"Ülkenin geleceği ve kendi istikbaliniz adına bir fikriniz varsa bunu uygulamaya koyabileceğiniz yer siyaset. Beni bugün milletvekili adayı olmaya iten en önemli neden bu. Bir genç olarak diğer partilerin seçim beyannamelerini okudum. 2002 öncesindeki Türkiye’ye baktım, bugün gelinen noktayı değerlendirdim ve gerçekten de AK Parti’nin hem bu ülkeye, hem bu necip millete hem de gençlere önem verdiğini, güvendiğini gördüm. Bu nedenle de AK Parti’den aday olmak istedim."

"O gün muhalefet adına utandım"

AK Parti'nin seçilme şansını önce 25'e ardından 18'e indirdiğini hatırlatan Aşıkkutlu, o dönemde özellikle CHP'nin gençlerin seçilme yaşına yönelik yaptığı açıklamaları ve takındığı tutumu eleştirdi.

Aşıkkutlu, CHP'nin o dönemde lise kıyafeti giyinmiş gençleri Meclis'te basının karşısına çıkararak, "Bunlar mı yönetecek Türkiye'yi "diye sorduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"O toplantının yapıldığı günü bugün gibi hatırlıyorum. Televizyonda izlerken muhalefet adına utandım. Utandım çünkü o dönemde Başbakanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençlere olan güveninden, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiği yaştan bahsederken, Türkiye'nin ana muhalefet partisi gençleri milyonların önünde resmen aşağılıyordu. O gün anladım ki ülkemizde çok ciddi bir muhalefet sorunu var. Çünkü muhalefette bir kabiliyet ister ve kendi milletine, devletine, ülkesine, o ülkenin genç bireylerine güvenmeyen bir partiden iktidar olamayacağı gibi muhalefet de olamaz.

İşin daha ilginç yanı şimdi yaptıkları reklamları, verdikleri seçim sözlerini görünce muhalefetin nasıl 180 derece döndüğünü de görüyorum. Yakın bir zaman öncesinde 'Bunlar mı yönetecek ülkeyi' dedikleri genç nesillerden şimdi oy isteme derdine düştüler."

"Eskiler tüp kuyrukları gördü ama benim yaşıtlarım da 15 Temmuz'u yaşadı"

Türkiye'de gençlerin 'zorluk çekmediği' ve 'apolitik' olduğu gibi eleştiriler aldığını hatırlatan Aşıkkutlu, "Ben ve aynı yaş aralığında olduğum arkadaşlarım tüp kuyruğu, sana yağ çilesi, sabah 4'te hastane kuyruğuna girme gibi sıkıntılar yaşamadık bu bir gerçek. Çünkü biz zaten AK Parti iktidarlarında büyüdük ve bunu gerçekten bir 'nimet' olarak görüyorum. Ancak bizim kuşağın apolitik olduğu iddialarına katılmam mümkün değil. Evet tüp kuyruğu, ekmek kuyruğu görmedik ama 15 Temmuz’da kendi vatandaşlarının üzerine tankla, topla, tüfekle, F-16 ile gelen FETÖ'cü hainleri gördük. O gün tankların önüne yatan, kurşunlara siper olan, vatanı için bir saniye sonrasını düşünmeden sokağa çıkan gençlerin apolitik olduğu, Türkiye'nin sorunlarından bir haber olduğu iddialarına katılmıyorum." şeklinde konuştu.

O fotoğrafın hikayesini anlattı

Aşıkkutlu 4 aylıkken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kucağında yer aldığı fotoğrafa ilişkin ise, "Siyasetin içine 4 aylıkken atılmışım, fotoğrafın çekildiği dönem de Cumhurbaşkanımız daha yeni hapisten çıkmıştı daha sonrada aday tanıtım toplantısında bir araya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızla iftar yemeğinde aynı masada oturuyorduk, kendilerine bu fotoğrafı gösterdim ardından Cumhurbaşkanımız güldü ve 'şimdide tepemize çıkmışsın' dedi. Tabi bu benim için çok güzel ve keyifli bir andı" ifadelerini kullandı.




#Mehmet Emin Aşıkkutlu
#Recep Tayyip Erdoğan
#Genç Milletvekili adayı
#İstanbul 3.Bölge
6 yıl önce