|

Asansör krizi İnce’yi bitirdi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim çalışmaları kapsamında yaptığı skandal açıklamalar ve gaflar bitmek bilmiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 03:03 - 20/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
İnce'nin saygınlığını önemli ölçüde azaltan gelişmeler asansör krizi ile başladı.
İnce'nin saygınlığını önemli ölçüde azaltan gelişmeler asansör krizi ile başladı.

İnce'nin saygınlığını önemli ölçüde azaltan gelişmeler asansör krizi ile başladı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisi CHP’nin Genel Merkezi'ne gitti. Asansöre partililerle birlikte giren İnce, asansör ağırlık limitini aşınca yukarı çıkamadı. "Birinin inmesi lazım" uyarısı üzerine kimsenin tepki vermediğini gören İnce, "Ben ineyim ya ben ineyim" diyerek asansörden indi, ardından "Partinin niye iktidar olamadığı çok belli. Bu kafayla iktidar olmaz. Böyle bir şey olur mu ya?" sözleriyle tepki gösterdi. İnce'nin tepkisinin ardından partililer asansörden inerek İnce'ye yer verdi. İnce’nin partililerine söz geçiremeyerek asansörden inmek zorunda kalması, siyasi karizmasını çizdiği şeklinde yorumlandı.

Bu durumdan oldukça etkilenen İnce, gaflarını seçim çalışmaları sırasında sürdürdü. Amasya’daki seçim konuşmasında gariban olduğunu iddia eden İnce, “Parayı nereden bulacağız? Sizden bulacağız. Ateşleyin bakalım. 5 lira, 10 lira, 20 lira yatır ama yatır' dedi. İnce, Niğde mitinginde ise “Ön taraftakiler çok konuşuyorsunuz, kafam karıştı. Bir sus Allah aşkına ya” sözleriyle seçmeni azarladı. Son vakasında ise “Amerikalılar beni aradı, Türkiye FETÖ'yü usulüne uygun olarak istememiş' dedi. İnce, Amerikalıların kim olduğu sorularını yanıtsız bırakınca gülünç duruma düştü.

#CHP
#Muharrem İnce
6 yıl önce