|

Bahçeli: 10 belediye kaybettik diye Cumhur İttifakı'ndan vazgeçilmez

MHP lideri Bahçeli, yerel seçimlere ilişkin "Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. İyi günde de kötü günde de beraber olmamız lazım. Belediye seçimlerinde 10 belediye kaybettik, 10 belediye kazandılar diye böyle bir ittifaktan vazgeçilemez. Cumhur İttifakı sonuç alacaktır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Sistemi 2023'de Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacak bir iktidardır" dedi.

Yeni Şafak
09:16 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:43 - 23/03/2019 Cumartesi
Diğer
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 'nin yavaş yavaş oturduğunu belirterek "Her şey çok iyi gidiyor demek yerine bunu zamanla, bu yapının oluşmasını beklemek daha doğru olacaktır. Sabırla uygulamayı takip edeceğiz. Çok aşırı derecede eleştirilerle yapıyı zorlamakta veyahutta çalışamaz hale getirmek doğru değil. Böyle bir ortamda mahalli idareler seçimleri çıktı. Sonuçları 25 Haziran seçimlerinde oluşmuş olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kökleşmesi, kalıcı hale gelmesinde fayda getirecektir. Onu da bekliyoruz. 31 Mart akşamı inşallah hayırlı bir sonuç çıkarsa 4,5 yıl süre var. Birçok şeyler yapılabilir" ifadelerini kullandı.



"Hangi siyasi parti olsun o kişiyle çalışma arzusu taşır"

"Partiyi çok yakın tanıyan, 50 yılını bu partide geçiren bizim bu hükümetten bir beklentimiz olmamıştır." diyen Bahçeli, "Kadromuzun yönetimde olduğunu ihtimal vermiyorum. Çünkü yok. Bazı insanlar var bürokrasiden gelme. Hangi siyasi parti olsun o kişiyle çalışma arzusu taşır. Biz size bu desteği veriyoruz siz de bunu bize vereceksiniz diye bir pazarlık söz konusu olamaz. Bir siyasi partide bir belediye başkanı aday olunca hemen kimliği koyuyorlar, diyorlar ki 'bu eski ülkücü', bürokraside böyle bir şey varsa biz de bilelim. Kendi kabiliyetiyle bürokraside mesafe katetmiş bir kişiyi sadece MHP'lidir diye dışlamak doğru değildir." şeklinde konuştu.

"İyi günde de kötü günde de beraberiz"

"Cumhur İttifakı olarak yola çıkmışızdır, iyi günde de kötü günde de beraber olmak lazımdır." diyen Bahçeli şöyle konuştu:

  • "İyi günde beraberiz, seçimde şöyle oldu diye herhangi bir şeye girmeyiz. Belediye'de seçimlerinde 10 belediye kaybettik, 10 belediye kazandılar diye böyle bir ittifaktan vazgeçilemez. Cumhur İttifakı sonuç alacaktır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Sistemi 2023'de Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacak bir iktidardır. Böyle bir ittifak bozulamaz. Bu günkü iktidara biz 100. yılı hayata geçirebilecek iktidar gözüyle bakıyoruz. İnşallah bu hedeften sapmazlar. Biz 40 milletvekiliyle Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacak halimiz yok. Diğer siyasi partilerin vatansever milletvekilleriyle Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanmamız lazım. Zaman içerisinde anlaşıldı. Özellikle benim zillet ittifakı diye nitelendirdiğim oluşumun ne şekil aldığı görülünce o zaman Cumhur İttifakı'nın ne anlama geldiği anlaşıldı. Şu an içinde bir sıkıntı görünmüyor. AK Parti il ve ilçeler konusunda bazı adaylar konusunda bazı tartışmalar doğabilir. Bizde de var. Biz Cumhur İttifakı'nın mahalli idareler seçimlerinde uygulaması olmadığı yerde birçok arkadaşımız hazırlık yaptı. Sonra ittifakla farklılıklar doğdu. Bazı arkadaşlarımız biraz burkuldu. Şimdi öyle bir problem gözükmüyor."

"Cumhur İttifakı yüzde 52'nin üzerinde oy alır"

Bahçeli yerel seçimlerdeki oy beklentisini açıklayarak "Cumhur İttifakı'nın mahalli idareler seçimlerinde yüzde 52'nin üzerinde olacaktır. Bazı çevreler bunu tartışılıyor. Bunları duyup da cevap vermemezlik olmaz. Hiç canınızı sıkmayın sonuç ne olursa olsun 24 Haziran'da oluşan yapı, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde bu kararlılık devam edecektir. Bizi Cumhur İttifakı ruhundan koparamazsınız demek istiyorum." dedi.



#Devlet Bahçeli
#MHP
5 yıl önce