|

Bakan Kurtulmuş: Milletimiz muhalefete gülüp geçecek

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TVNET canlı yayınında gündemi değerlendirdi. Muhalefetin projesi olmadığını ve yapılan yatırımları yıkmayı vadettiğini hatırlatan Kurtulmuş, "Milletimiz bunlara gülüp geçecek" dedi.

Yeni Şafak
15:13 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:44 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TVNET canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Adaylar bir araya geliyorlar, biz eskiye döneceğiz diyorlar. Bu millet 16 Nisan'da bir irade ortaya koydu. Bu irade yokmuş gibi kimse davranamaz. Geri döneceğiz demek halkın iradesine saygısızlıktır.

Milletimiz gülüp geçecek. Bunu da göreceğiz. Olmayacak duaya amin diyorlar.

Siyasetin en değerli şeyi neye taraftar olduğunu anlatmaktır. Soruyorsunuz, hepsinin ortak söylediği şey Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin. Böyle bir siyaset olmaz. Erdoğan karşıtlığından siyaset olmaz.

A ve Z Partisi gibi birbirine uzak olan partiler kalkıyorlar diyorlar ki değiştir. Tamam Tayyip Erdoğan'ı değiştirelim kimi getirelim? Bu sorunun cevabı yok. Tamamıyla negatif kampanya üzerine yürüyorlar."

"Oyunun adının görülmesi lazım"

"Terörle mücadele Türkiye için varoluş mücadelesidir. Biz bölgenin kilit ülkesi olarak teröre asla müsamaha edemeyiz. Yeni bir gelişme oldu terör konusunda. Sınırımızın ötesinde önce DEAŞ'ı çıkardılar, birçok yeri darmadağın ettiler. Arkasından Suriye'de YPG diye bir örgüt çıkardılar. Oyunun adını çok iyi görmek lazım. Terör, bölgenin daha fazla bölünmesi için bir araçtır. Ve büyük ülkelerin kullandığı bir araçtır.

Biz bölgenin daha fazla bölünmesini değil, birleşmesini savunuyoruz. Biz bu ülkede terör örgütleri üzerinden bir şey yapılmasına karşıyız.

Terör örgütlerinin Suriye veya Irak'tan kaynaklı bir şekilde Türkiye'yi tehdit etmesine asla izin vermeyeceğiz.


Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonuyla kararlılığımız ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı operasyon da Kuzey Irak'ta devam eden operasyonun bir parçası. Türkiye burada kararlıdır.

Ekonomideki durum

Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Eğer Türkiye ekonomisi yapısal olarak sıkıntılı bir durum olsaydı, faizlerden endişe edebilirdik.

Türkiye geçen seneyle aynı büyüme hızını yakaladı. Makro dengelerde Türkiye gayet iyi. Böyle olmasaydı ben de endişe duyabilirdim. Olan çok açık bir şekilde kur krizi değildir. Kur krizi lafı, algı operasyonunun parçasıdır. Kurlar üzerinde oynayarak Türkiye ekonomisine diz çöktürmek ve hükümeti köşeye sıkıştırmak, operasyonun arkasında yatan budur."

#Numan Kurtulmuş
#TVNET
#24 Haziran
6 yıl önce