|

Başbakan: Seçim güvenliği için gereken tedbirler alınıyor

Başbakan Binali Yıldırım seçim güvenliğine ilişkin, "Seçim olmadan seçim güvenliğini gündeme getirmek çok doğru bir iş değil. Hükümetimiz seçimin güven ve huzur içerisinde geçmesi için aylardır gereken tedbirleri alıyor" dedi. Yıldırım, "Bütün milleti sevgiyle saygıyla selamlıyorum, mutlaka ve mutlaka sandığa gitmelerini özellikle istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
12:43 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:00 - 23/06/2018 Cumartesi
AA
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yıldırım, seçim güvenliğine ilişkin, "Seçim olmadan seçim güvenliğini gündeme getirmek çok doğru bir iş değil. Hükümetimiz seçimin güven ve huzur içerisinde geçmesi için aylardır gereken tedbirleri alıyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, seçim güvenliği tartışmalarına ilişkin şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız şunu bilsin, Sayın Kılıçdaroğlu da şunu bilsin ki daha seçim olmadan seçim güvenliğini gündeme getirmek çok doğru bir iş değil. Kaldıki hükümetimiz seçimin güven ve huzur içerisinde geçmesi için aylardır gereken tedbirleri alıyor. Sandık güvenliği, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, elektrik kesintisi, vesaire, ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli bütün tedbirleri ilgili bakanlıklarımız alıyor."

"Kimsenin seçimlere gölge düşürmeye hakkı yok"

Yıldırım, yabancı gözlemcilere ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Türk insanı demokratik olgunluğu en iyi şekilde seçimlerde ortaya koyan seçmendir. Seçimlerin nasıl yapılacağını, hangi saydamlıkta yapılacağını öğrenecek değildir. İstediğimiz kadar gözlemci bulundurmanız da ne kadar rahat olduğumuzu ortaya koymaktadır. Maalesef bazı gözlemci grupları marjinal siyasi yapılanmasının sözcüsü gibi davranıyorlar bunun da doğru olmadığını düşünüyoruz. Seçime öyle ya da böyle müdahale anlamı taşıdığını düşünüyoruz. Hiç kimsenin Türkiye'de yapılacak bu seçimlere gölge düşürmeye, soru işareti oluşturmaya hakkı yoktur. Bu kabul edilemez ve Türk insanına yapılacak en büyük haksızlıktır."

"Türkiye demokrasisi gelişmiş bir ülkedir"

Yabancı gözlemcilerin, seçimler öncesi kafa karıştıran açıklamaları olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizim onlara söyleyeceğimiz şudur, gelin, isterseniz 400 değil, 800 kişi gelin ama adam gibi seçimleri izleyin, siyasete müdahale etmek gibi bir yanlışın içine düşmeyin. Türkiye demokrasisi gelişmiş bir ülkedir, Türkiye bir hukuk devletidir."

"Bu süreci de başarıyla tamamlayacağız"

Seçimlerin asıl sahibinin Yüksek Seçim Kurulu olduğunu hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüksek Seçim Kurulu ülkenin her yerinde gerekli hazırlıkları yapmıştır, kendi bakımlarından tedbirleri almıştır ancak YSK'nin genel anlamda güvenliği sağlamak gibi bir görevi yok. İhtiyaç duyulması halinde bu güvenlik tedbirleri de polisle jandarmayla sağlanmış olacaktır. Sağ salim, güzel bir seçimi idrak edip böylece bu süreci de başarıyla tamamayacağız. İstikrar ve güven içerisinde ülkemiz bundan sonra 2023 hedeflerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yoluna devam edecektir. Bütün milleti sevgiyle saygıyla selamlıyorum, mutlaka ve mutlaka sandığa gitmelerini özellikle istirham ediyorum."

#Binali Yıldırım
#Seçim
6 yıl önce