|

Başkanlık sistemi ‘güvenlik duvarı’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 'güvenlik duvarı' olduğunu belirten MHP lideri Bahçeli, seçim öncesi Türkiye'ye yönelik başlatılan ekonomik savaşa dikkati çekti. Dövizin yükselmesinden rant sağlamaya çalışanları 'vatan haini' olarak tanımlayan Bahçeli, "Türkiye dövizle kurulmadı ve dövizle de batmayacak" dedi. Bahçeli, pişmanlık yaşayan ve hatasını anlayan her kardeşiyle kucaklaşmaya hazır olduğunu da söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2018 الأحد
Güncelleme: 10:11 - 27/05/2018 الأحد
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP, 24 Haziran milletvekili genel seçimi için aday tanıtımını gerçekleştirerek, seçim beyannamesini açıkladı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin “güvenlik duvarı” olduğunu söyledi. Dün Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Bahçeli şunları söyledi:

24 Haziran’da Türkiye ‘Al Bayrak Sistemi’nde buluşacak, ‘Üç Hilal’de uzlaşacak, ‘Cumhur İttifakı’nda kucaklaşacaktır. 24 Haziran Türkiye’nin kader anı, tünelden önceki son çıkışıdır. Emperyalist ve muhasım odaklar ülkemizi köşeye sıkıştırmak istiyor. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüyle son kozlarını oynadılar, yine başaramadılar. Hainler fren tutmuyor. Amaç bellidir, vatanımıza çöreklenmek, bizi birbirimize düşürmektir. Kuvvetler ayrımının netleşmesi, görev ve yetki karmaşasının bitmesi için elimizi taşın altına koyduk. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Cumhuriyet tarihinin yepyeni bir aşaması, bir üst ve üçüncü evresidir.


İHANETE KARŞI GÜVENLİK DUVARI

Milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini 16 Nisan 2017’de kabul ettiğine göre, 24 Haziran’da da bu iradesinin tamamlayıcı adımı olarak gereğini ahlaken yapacak, tutarlılık ve süreklilik dersini küresel şer odaklarının eteğinden tutan zillet ittifakına mutlaka verecektir. Türkiye, sorun çıkaran, kriz üreten, anlamsız tartışmalarla boğan ve boğulan bir önceki sistemin değişmesiyle derlenmiş, toparlanmış, uyuyan dev gözünü açmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ihanete karşı güvenlik duvarıdır.

ALAYI VATAN HAİNİDİR

Son günlerde döviz üzerinde çok ciddi ve fahiş bir oyun vardır. Spekülatörler, ederi ve gideri bir dolar olan namussuzlar döviz kurunu suni şekilde yükselterek 24 Haziran üzerine ambargo koymaya çalışıyorlar. Tezgâh bildik, figüranlar tanıdık, iç ve dış düşmanlar karşımızdadır. Ekonomik çöküntüden, döviz kurunun tırmanmasından memnuniyet duyup bunu siyasi ranta çevirme hazırlığı içinde olan kim varsa, buradan açık açık söylüyorum, alayı vatan hainidir.

NE YAPSALAR BOŞ

Türkiye Cumhuriyeti dövizle kurulmadı, dövizle yıkılmaz, yıkmaya da kimsenin gücü yetmez. Türk milleti inen çıkan dolarla var olmadı, onsuz da bir şey kaybetmez. FETÖ’cüler, kendini İP’e asan CHP yönetimi, soluk borusu Kandil olan siyasi teröristler, irili ufaklı diğer husumet odakları ve arkalarındaki şer güçler ne yapsalar, nereye gitseler yararsız ve nafiledir. Türk milleti 24 Haziran’da oyunları boşa çıkaracak, bunların heveslerini kursaklarında bırakacaktır.

  • Ülküdaşlara kucak açtı
  • Bahçeli partisinden ayrılanlara, "Pişmanlık yaşayan, hatasını anlayan, samimi şekilde özeleştiri yapan her kardeşimle kucaklaşmaya hazırım" diye seslendi. Bahçeli, "Cumhur İttifakı, Türkiye’nin kurtuluş ümididir. Bu ittifak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurucusu ve ana siyasi ögesidir. Ve Cumhurbaşkanı adayımız da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Niye, çünkü yeni hükümet sisteminin kurulması, devamlılığı, istikrar içinde varlığı için Sayın Erdoğan’ın görevini sürdürmesi millet ve devlet menfaatleri bakımından şu ağır dönemde aciliyet ve öncelik keşfediyordu. Niye, çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iki ana paydaşından olan Sayın Erdoğan’ın, yeni sistemin ruhu, doğası ve güvenliği açısından mutlaka görevine devamı gerekiyordu" dedi.

Af beyannamede

MHP'nin beyannamesinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve Cumhur İttifakı detaylı bir şekilde anlatıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Cumhuriyet tarihindeki en önemli yönetim reformu, şartlara ve gelişmelere cevap veren en dinamik demokratik tercih olduğu vurgulandı. İttifakın temel ruhunun Yenikapı Ruhu olduğu anlatıldı. Cumhur İttifakı'nın hedeflerine de beyannamede yer verildi. 2023'te “Lider Ülke Türkiye” vurgusu yapıldı, yeni sisteme desteğin 5 yıl daha süreceği vurgulandı. Bahçeli, "Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere kader kurbanlarına af çıkarılmalı. Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak. Askerlik hizmeti emekliliğe sayılacak. Emeklikte yaşa takılan kardeşlerimizin mağduriyetleri giderilecek" dedi.

#Seçim
#Dolar
#Devlet Bahçeli
٪d سنوات قبل