|

Başkanlık zirvesi

Yeni hükümet sistemine geçiş hazırlıkları İstanbul’da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, bakanlar ve bazı bürokratlarla Tarabya Köşkü’nde bir araya geldi. 6 saatlik toplantıda 24 Haziran sonuçları ve yeni sistem ele alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:20 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti MYK ve MKYK toplantıları Erdoğan başkanlığında cuma günü parti genel merkezinde yapılacak.
AK Parti MYK ve MKYK toplantıları Erdoğan başkanlığında cuma günü parti genel merkezinde yapılacak.

Yeni hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan, geçiş hazırlıkları için kurmaylarıyla biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş süreciyle ilgili değerlendirme toplantısı Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde gerçekleştirildi. Süreçle ilgili değerlendirme toplantısına, Başbakan Binali Yıldırım, bazı bakanlar ve bürokratlar katıldı. 6 saat süren toplantıda, Erdoğan kurmaylarıyla seçim sonuçlarını ve bundan sonra atılacak adımları ele aldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş süreci ve kabine ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sisteme geçiş ile ilgili çalışmalarını cuma gününe kadar İstanbul'dan sürdürecek.

MYK ve MKYK CUMA GÜNÜ

Erdoğan, Cuma günü ise parti kurmaylarıyla bu kez Ankara'da bir araya gelecek. Parti geleneği devreye girdi ve önceki seçimlerde olduğu gibi, vakit kaybetmeden seçim sonuçları masaya yatırılacak. İl il, ilçe ilçe sonuçlar analiz edilecek, ayrıntılı raporlar hazırlanacak. Hazırlanan raporlar partinin yetkili kurullarına sunulacak. Bunun için Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplanacak. Bu toplantıyla birlikte yeni sisteme geçiş için izlenecek yol haritasının daha da netleşmesi bekleniyor. Süreç, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 5 Temmuz'da kesin seçim sonuçlarını açıklamasıyla hızlanacak.


Trump’tan tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen ABD Başkanı Donald Trump, kendisini seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti. İki lider stratejik ortaklığa dikkat çekerken, Münbiç konusunu da ele aldı. Trump, görüşmede, 24 Haziran’daki seçim zaferinden dolayı Erdoğan’a tebriklerini ve başarı dileklerini iletti. İki lider, Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ortaklığa dikkati çekerek, gelecek dönemde başta savunma ve askeri ilişkiler olmak üzere ikili işbirliğinin her alanda geliştirilmesi hususunda ortak kararlılıklarını teyit etti.

Görüşmede, Münbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanması ve terörle mücadele konularında birlikte çalışmaya devam edilmesinin önemi de vurgulandı. Erdoğan ve Trump, 11-12 Temmuz’da Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’nde bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediklerini de ifade etti.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kabine
#Sistem
6 yıl önce
default-profile-img