|

Bozdağ: Seçim ilk turda bitecek

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TVNET canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Milletin 24 Haziran'da 'eskiye dönelimciler' ile 'daha ileriye gidelim' diyenler arasında tercih yapacağını hatırlatan Bozdağ, muhalefetin eski Türkiye'ye dönmeyi vaat ettiğini söyledi. Bozdağ, 24 Haziran'da seçimlerin ilk turda biteceğini ve milletin Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçeceğini de sözlerine ekledi.

Yeni Şafak
11:29 - 12/06/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 09:39 - 13/06/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Hükumet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ.
Hükumet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TVNET'in Yozgat'taki seçim otobüsü önünde canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı.

Bozdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye teröristler nerede olursa olsun bunu etkisiz hale getirebilecek güçtedir. Türkiye, terörle mücadelesinde etkin ve kararlı mücadelesine devam edecek.

"Muhalefet dersini çalışmamış"

Göçü artırıyor diye hızlı treni kaldıracak bir muhalefet olabilir mi? AK Parti, geleceği ve değişimi vaat ediyor. İnce, 'gelince sağlık karnesini kaldıracağım' diyor. Sağlık karnesi kalkalı yıllar oldu. Derslerini çalışmamışlar, olup bitenden haberleri yok.

Biz bu nedenle yaparsa AK Parti yapar diyoruz. Hayal satmıyor, gerçekleri ifade ediyoruz.

"Muhalefet eski Türkiye'ye dönme niyetinde"

Muhalefetin eski sisteme dönme vaadi de gerçeği yansıtmıyor. 24 Haziran'da herkes yeni sisteme göre aday oldu. 24 Haziran'dan sonra tam olarak uygulanacak yeni sistem. Muhalefet yıkmaya, eski Türkiye'ye dönme niyetindeler.

  • 24 Haziran'da iki seçim yapılacak. Cumhurbaşkanlığı ve parlamento. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün vatandaşlarımızın desteği ile ilk turda Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacaktır. Bunu gören, yani AK Parti adayının ilk turda seçileceğini görenler, Meclis'te çoğunluğu ele geçirelim ki seçilmiş cumhurbaşkanını etkisiz hale getirelim düşüncesine katıldılar. Amaçları Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran'dan sonra elini ayağını bağlayıp, etkisizleştirmek. Biz güçlü Türkiye istiyorsak, Meclisimizin de güçlü olması lazım. Güçlü Meclis olmazsa hükümetin güçlü olması mümkün olmaz.

"Milletimiz bu kaos planını görüyor"

Şimdi son dönemlerde bir kara propaganda başladı 'Erdoğan'ı çok seviyorum oyum ona, ama oyumu bu kez parti seçimlerinde AK Parti'ye vermeyeceğim' diye. Millet bu kara propagandayı görüyor. Bunlar ne Sayın Erdoğan'a ne de AK Parti'ye oy vermiş insanlar değil. Amaçları suyu bulandırmak.

Seçim güvenliği

Seçim güvenliği konusunda parlamento bir yasa çıkardı. CHP bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü ancak mahkeme bunu reddetti. Bizim yaptığımız düzenlemeler özgür iradeyle insanların oy kullanması ve oy renginin belli olmaması için atılmış adımlardır.

Her seçimde özellikle CHP sponsorluğunda bir ekip çıkıp bu algıyı yapıyorlar. Türkiye'deki seçimlerde hile yapılması hukuken de fiilin de mümkün değildir. YSK sadece organize ediyor.

YSK aynı zamanda sistem üzerinden de sandıktaki sonuçları sistem üzerinden tüm partilere gönderiyorlar. Mağlubiyetlerine kılıf oluyor, mazeret oluyor muhalefet tarafından bu.




#Bekir Bozdağ
#TVNET
#Seçim 2018
٪d سنوات قبل