|

Bozdağ'dan 'Kandil' açıklaması: Her an operasyon olabilir

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Hepimiz biliyoruz ki karenin dışında da olsa HDP, Millet İttifakı'nın doğrudan müttefikidir" dedi. Bozdağ, PKK'ya yönelik operasyona ilişkin ise, "Kandil operasyonu dahil bölgede her an her şey olabilir" diye konuştu.

Yeni Şafak
12:27 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:59 - 11/06/2018 Pazartesi
AA
Bekir Bozdağ.
Bekir Bozdağ.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Hepimiz biliyoruz ki karenin dışında da olsa HDP, Millet İttifakı'nın doğrudan müttefikidir" dedi.

Fetullah Gülen'in ABD'den iade talebi

Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in ABD'den iade talebine ilişkin ise, "Usule uygun olduğu için buradan bir eksiklik çıkarma imkanı yok. Geldiler, 5 saatten fazla inceleme yaptılar ve orada evrakları tek tek gördüler... Vicdanlı hakkaniyet sahibi olarak, 'Adalet Bakanlığı işi usulüne uygun yapmış, kitaba uygun yapmış, doğru düzgün istemiş, eksik olan bir şey yok... Burada ipe un seren ABD tarafıdır' diye açıklama yapmalarını beklerdik" açıklamasını yaptı.

Kandil'e operasyon

Bozdağ, PKK'ya yönelik operasyona ilişkin ise, "Kandil operasyonu dahil bölgede her an her şey olabilir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

Bozdağ, 24 Haziran seçimleriyle ilgili ise şunları söyledi:

"Bu sistem ülkenin ve milletin bekasını sadece anayasa, kurumlar ve güvenlik birimleri değil aynı zamanda milletin iradesine de sigorta ettirmiştir.

Bu ülkede artık Türkiye'nin iktidarları milletiyle barışık olmak zorundadır. Barışık olmayanlara bu sistem iktidar vermez.

Çok net şekilde, AK Parti parlamentoda yine tek başına, salt çoğunluğun üzerinde bir milletvekiliyle temsil imkanı bulacaktır."


#Bekir Bozdağ
#Millet İttifakı
#Seçim
6 yıl önce