|

Bu iş bitti

Başbakan Yıldırım, ‘mühürsüz zarf’ iddiasıyla 16 Nisan’a gölge düşürmeye çalışan CHP’yi ‘sonuca saygı duymaya’ çağırdı. Yıldırım, “Şaibe söylentileri yayarak sonuca gölge düşürmeye çalışmak beyhudedir, boştur. Millet iradesi özgürce sandığa yansımış ve bu iş bitmiştir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:17 - 19/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu.
Başbakan Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan sonuçlarını Meclis’teki grup toplantısında değerlendirdi. Halk oylamasının milletin demokrasiye sarsılmaz inancını gösterdiğini dile getiren Yıldırım, “58 milyon 517 bin 931 kayıtlı seçmenden 49 milyon 794 bin 539’u sandığa giderek oy kullanmıştır. Katılım oranı yüzde 85,09 gibi rekor bir düzeyde olmuştur. Millete sunduğumuz anayasa paketinin milletimizin teveccühüne mazhar olmasından büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Sandıktan çıkan sonuçla Türkiye kazanmıştır, millet kazanmıştır. Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur” dedi. Sandıktan çıkan sonucun yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:


ŞAİBE ÇABASI BEYHUDE

“Bu sonuçtan 81,7 ile ‘Evet’ oyu veren Bayburt da, yüzde 80,41 ‘hayır’ diyen Tunceli de aynı derecede kazançlı çıkmıştır. Artık bugün yeni bir gün. Bugün kendimizi yenileme zamanı. Bugünden itibaren ülkemiz ve geleceğimiz için sorumluluğumuz daha arttı. Şaibe söylentileri yayarak halk oylaması sonucuna gölge düşürmeye çalışmak beyhudedir, boştur. Millet iradesi özgürce sandığa yansımış ve bu iş bitmiştir. Buna anamuhalefet partisi başta olmak üzere herkesin, her kesimin saygı duyması gerekmektedir. Oy oranlarından yola çıkarak milletin sözü üzerine söz söylemek yanlıştır. Evet ve hayırların yakın oranlarda olmasından hareketle vatandaşları ayrıştırmak isteyenlerin asla oyununa gelmeyeceğiz. Büyük bir uyum içinde hep birlikte geleceğe yürümekten vazgeçmeyeceğiz.”

PARTİ SEÇİMİ DEĞİLDİ

“Bu tarihi yolculukta bizimle birlikte aynı amaç uğrunda çalışan partiler oldu. Başta MHP Genel Başkanı ve bütün MHP kadrolarına, BBP Genel Başkanı ve teşkilatına, Hüda Par Genel Başkanı ve teşkilatına da halk oylamasında verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Tabii ki biz bu değişikliği MHP ile ortak hazırladık. Komisyon ve Meclis görüşmelerinde güzel bir ortak çalışmayı yerine getirdik. Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiğini sorgulamaya kalkmak abesle iştigaldir. Böyle bir şey olmaz. Bu bir parti seçimi değildir, partiler seçime girmiyor, partiler oy almıyor. Bu, milletin geleceğinin seçimidir. Millet geleceğine karar vermiştir, sistem değişikliğine ‘Evet’ demiştir, olay bitmiştir.”

Cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz, bahtiyar oluruz

16 Nisan’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen desteği hatırlatan Başbakan Yıldırım, bölgedeki vatandaşlara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerini bildiren Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin önünü açacak bu tarihi değişimi başından beri büyük bir kararlılıkla savundu, milletimizle arasında öteden beri varolan muhabbet köprüsüyle gönülden gönüle seslendi. O milletimize inandı, güvendi, milletimiz de ona inandı, güvendi. Kendisine şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Halk oylamasının ardından bazı maddelerin hemen, bazılarının da 3 Kasım 2019’daki, Meclis seçimiyle cumhurbaşkanlığı seçiminin birlikte yapılacağı seçimden sonra yürürlüğe gireceğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:


YARGIDA BİRLİK SAĞLANACAK

“Önce yürürlüğe girecek hususlardan biri, Hakimler Savcılar Kurulu’nun yeniden oluşturulması. Resmi sonuçların açıklanmasıyla süreç başlayacak ve 40 gün içerisinde tamamlanacak. Diğer bir konu da yargıda birliğin sağlanması. Askeri yargı tamamen sona erdirilecek, yargıda birlik sağlanacak. Yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı bir kez daha teyit edilmiş olacak. Ayrıca, hemen yürürlüğe girecek diğer bir husus da, Cumhurbaşkanımızın, kurucusu olduğu AK Parti ile ilişiğinin tekrar kurulması. Dolayısıyla resmi sonuçların ilan edilmesiyle beraber kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz ve kendisini aramızda görmekten büyük bir bahtiyarlık duyacağız.”

#Binali Yıldırım
#16 Nisan
#Referandum
#AK Parti
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce