|

Bülent Arınç: Yeni parti kurulsa bile başarı şansı yok

Son dönemlerde siyasi kulislerde sıklıkla konuşulan 'yeni parti' iddialarına yanıt bu kez Bülent Arınç'tan geldi. AK Parti'de daha önce çeşitli görevler üstlenen Arınç, söz konusu kulislerle ilgili "Yeni bir parti kurulsa bile başarı şansı yok. Çünkü Türkiye 2001 şartlarında değil" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
09:38 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:51 - 20/03/2019 Çarşamba
Diğer
Bülent Arınç.
Bülent Arınç.

Yerel seçimlerden sonra yeni bir siyasi parti kurulacağı iddiaları gerek siyaset kulislerinde gerek kimi medya organlarında sıklıkla yer buluyor.

AK Parti'nin eski ağır toplarının yer alacağı iddia edilen partiyle ilgili yine AK Parti'de önemli görevler üstlenen Bülent Arınç'tan yanıt geldi.

Kimse bize 'Hoca'ya ihanet ettiniz' diyemez

Habertürk'e açıklama yapan Arınç, şunları söyledi:

"2001’de AK Parti’yi kurarken, başka bir partinin içinden gelerek yeni bir parti kurmadık; Fazilet Partisi kapatılmıştı. Kimse bize, 'Hoca’ya ihanet ettiniz' diyemez.

'Cumhurbaşkanı'na bana, Abdullah beye, Davutoğlu'na ve Ali Babacan'a görev verin dedim'

Arınç, şöyle devam etti:

"Bize resmi görev vermenize gerek yok ama bir birikimimiz var. Size ve partimize faydalı olabiliriz.

Sorumlulukları paylaşın

'Her şeyin sorumlusu siz olacaksınız. İyi olursa alkışlanacaksınız, kötü olursa sizden şikayet edilecek. Bu sorumlulukları paylaşın. Çok iyi bir diplomasi kadromuz var. Abdullah Bey olur, Davutoğlu olur, Ali Babacan olur, ben olurum veya bir başkası olur' dedim.

Politika kurulları oluşturuldu, onlar nasıl çalışıyor bilmiyorum ama benim istediğim farklı. Avrupa Birliği sürecinde Meclis Başkanlığımda parlamenter diplomasiyi uyguladım. Çok şükür o kadar başarılı oldu ki, Avrupa Birliği süreci 2005’te müzakere sürecine girerken parlamenter diplomasi faydalı oldu."

#Bülent Arınç
#Yeni Parti
#AK Parti
5 yıl önce