|

Başbakan: Kılıçdaroğlu elini çabuk tutsun

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'deki 'Erken Seçim Önergesi' sırasında önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim tarihinin Türkiye üzerine yapılan planları bozduğuna vurgu yapan Yıldırım, "Dönmek var, dönmemek var. Hakkınızı helal edin" şeklinde konuştu. Başbakan, CHP'li adaylara da değinerek, "Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun sonra sıra kalmayacak" dedi.

Yeni Şafak
16:18 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 17:34 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'deki 'Erken Seçim Önergesi' sırasında önemli açıklamalar yaptı.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"24 Haziran'da yapılacak bu seçim, Türkiye'nin 2023 hedefleri açısından da son derece önemlidir. Bu seçimde Türkiye, istikbalini ve istiklalini de oylayacaktır.

Sürekli erken seçim olacak mı olmayacak mı gibi değerlendirmeler toplumda vatandaşlarımızın ön görüsünü de olumsuz etkilemeye başlamıştır.

"Bu riskleri görmezden gelemeyiz"

Coğrafyamızda devam eden jeopolitik riskler ve ortaya çıkan gelişmelerin yeni sistemin uygulamaya geçmesini zorunlu hale getirmiştir. Bu riskleri görmezden gelemeyiz.

Şunu samimi olarak ifade etmeliyim ki, Türkiye üzerine plan yapan odaklar Cumhurbaşkanımızın seçim tarihini açıklaması ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

"Sizlere 'Son Başbakan' olarak hitap ediyorum"

Biz tarihi yaşayanlarınız, gelecekte tarihi yazacaklar bu mücadeleyi çok daha iyi anlatacaktır. Bu mücadeleye katkı veren bir arkadaşınız olaraktan gurur duyuyorum.

Bugün sizlere Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakan'ı olarak hitap etmenin onurunu yaşıyorum.

Bir kez erken seçim konuşulmaya başladığı zaman bunu ısrar ederek ertelemenin toplum için, ülke için kimseye faydası yoktur.

"Kemal Bey'e tavsiyem..."

Sayın Bahçeli'nin bu yöndeki ihtiyacını dile getirmesi bu yönde kararı almamızda vesile olmuştur. 18 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanımız, 24 Haziran'da seçim yapılacağını açıkladı.

Bu seçimin baskın olduğu ve benzeri söylemlerin bir altyapısı ve gerekçesi yoktur. Siyasi partiler her zaman seçime hazır olmak zorundadır. CHP'de böyle bir hazırlık var. Sabahtan beri vekilleri adaylıklarını açıklıyor. Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun sonra sıra kalmayacak.

65. Hükümet'in son Başbakanı olarak sizden helallik istiyorum. Dönmek var, dönmemek var... Hakkınızı helal edin. Bizim adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."


#Başbakan
#Binali Yıldırım
#TBMM
6 yıl önce