|

CHP reklamına suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel seçimler için hazırladığı alkışlı reklamları tahrik edici bulan Düzceli bir vatandaş, CHP hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak
13:31 - 13/04/2015 Monday
Güncelleme: 13:38 - 13/04/2015 Monday
IHA

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri reklam kampanyalarını başlatırken Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırladığı “milletçe alkışlıyoruz" reklam filmine Düzceli Ümit Ergün isimli vatandaştan tepki geldi. Sabah saatlerinde Düzce Adliyesi'ne gelen Ümit Ergün, CHP'nin televizyon kanallarında kullandığı “milletçe alkışlıyoruz" reklam kampanyasının milleti dışlamaya yönelik bir kampanya olduğu gerekçesiyle Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.



Düzce Adliyesi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ümit Ergün, “Ulusal televizyon kanallarında CHP'nin 'milletçe alkışlıyoruz' reklamını gördüm. Bundan çok rahatsız oldum. Benim ana düşüncem, 65 senedir kendi halkına anlatamamış bir partinin kendisinin böyle komik reklamlar kullanarak kendi taraftarlarını açıkça tahrik ederek seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek açıklamalar yapmasıdır. Bu tarz reklamlarda bulunmasını yadırgadım ve de buna karşılık suç duyurusunda bulunarak, en azından halkın güvenliğini ya da sokağın güvenliğini biraz olsun savcılık kanalıyla ya da devlet kanalıyla sağlanması konusunda bu tarz bir girişimde bulunma gereği duydum. Reklamlar tahrik edicidir. Çünkü alkışlama unsuru bütün dünyada tahrik edici bir unsurdur. En basit örneği ile futbolcu hakem kararını alkışladığında sarı kartla cezalandırılır. Kendimi de alkışın karşısında duracak olan insanın yerine koyarak bu tarz bir girişimin şiddeti körükleyeceğini ya da suç olaylarının oluşabileceğini öngördüm. Ben bu açıdan rahatsızlık duyduğum için savcılığa gelerek suç duyurusunda bulunma isteğinde bulundum" dedi. Konuşmasının ardında Ümit Ergün Düzce Adliyesi'ne giderek suç duyurusunu yaptı.

#Cumhuriyet Halk Partisi
#genel seçimler
#Cumhuriyet Başsavcılığı
#suç duyurusu
#7 Haziran
9 years ago