|

CHP sandıkları açtı

56 milyon 322 bin seçmen bugün sandığa gidiyor. Anadolu Ajansı'nın test yayının medyaya yansıması üzerine 'oylarımız çalınacak, rakamlar önceden belli' propagandasını yayan CHP'nin seçim sitesinde rakamlar önceden yayımlandı. CHP'nin seçim sitesi daha önce de 50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalınmasına neden olmuştu.

Yeni Şafak
11:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 12:38 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
CHP'nin seçim sitesinde yer alan oy oranları dikkat çekti.
CHP'nin seçim sitesinde yer alan oy oranları dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı. Seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Yurt dışı seçmen kütüğün kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran'da başlayan oy verme işlemi 19 Haziran'da tamamlandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, bugün saat 17.00'ye kadar gümrük kapılarında oy verebilecek.

Seçimden bir gün önce Anadolu Ajansı seçimle ilgili test yayını sırasında adayları ve partileri oy oranlarıyla ifade etmişti. Test yayının medyaya yansıması üzerine CHP 'oylarımız çalınacak, rakamlar önceden belli' propagandasını yaydı.

CHP oy mu çalıyor?

Bu propagandanın ardından CHP seçim sayfasında partileri ve adayları oy oranlarını yazarak yayımladı. CHP'nin ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin önde gösterildiği sayfada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti her sandıkta ikinci olarak gösterilmiş.

İYİ Parti ve HDP birbirlerine çok yakın oylar alıyor. İki partinin cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları da CHP'nin sitesinde birbirine yakın gösterilmiş.

CHP'nin sitesinde MHP her sandıkta 4. parti olarak gösterildi. Saadet Partisi ise beşinci sırada yer aldı.





CHP'nin kimlik bilgisi skandalı

50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalınmasının arkasında, CHP'nin seçim sitesindeki hataların yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Bilgisayar korsanlarınca internete yüklenen bir veritabanından, 49 milyon 611 bin 709 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin servis edildiği belirlenmişti. Bu kimlik bilgilerinin arasında TC kimlik numarası, ad-soyad, anne-baba adı, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri ve açık adres yer alıyor. Sözkonusu bilgilerin tüm dünyaya açılmış olması tartışmalara yol açarken, bilgilerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sisteminden ele geçirildiğini düşünen Adalet Bakanlığı, Seçim Kanunu'nda değişiklik yapmak için harekete geçmişti. Bilgiler CHP'nin sitesindeki açık nedeniyle sızmıştı.


#24 Haziran
#seçim 2018
#chp seçim sitesi
6 yıl önce