|

CHP sayesinde Meclis'teler!

Türkiye’ye ‘terörist’ diyen Ahmet Şık ve TSK’yı katil ilan eden Barış Atay, CHP sayesinde HDP’den milletvekilliğine seçildi ve Meclis'e girdi. Şık ve Atay, 'Katil' dedikleri devletten 17 bin 291 TL vekillik maaşı alacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:56 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Barış Atay - Ahmet Şık
Barış Atay - Ahmet Şık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın büyük zaferiyle sonuçlanan seçime, terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı olarak faaliyet yürüten HDP’ye CHP’nin verdiği destek damga vurdu. Doğu ve Güneydoğu’da oylarını düşüren HDP’yi, özellikle İstanbul ve İzmir'de CHP’li seçmenin verdiği oylar kurtardı. HDP'nin barajı geçmesiyle birlikte Ahmet Şık İstanbul 2’nci bölgeden, Barış Atay da Hatay'dan HDP milletvekili olarak Meclis'e girdi. Terör örgütlerinin savunucusu Şık ve provokatör Atay "terörist" dedikleri devletten, 17 bin 291 lira maaş alacak.


PYD’LİLERİ KORUDU

HDP'li Ahmet Şık, Ankara'da 2016 yılında askeri araçların geçişi sırasında gerçekleşen terör saldırısının ardından terör örgütü PKK/PYD’yi koruma altına aldı. Katliamın PKK-PYD işbirliğinde yapıldığı açıklandıktan sonra, Şık, devleti suçladı. Şık’ın 'teröre destek' sicili oldukça kabarık. Şık hakkında, Twitter'daki hesabından “Devletiniz teröristtir”, “Tahir Elçi'yi tutuklamak yerine katletmeyi tercih ettiler. Katil sürüsü bir mafyasınız ve katil devlettir deyince bozuluyorsunuz” şeklindeki paylaşımları sebebiyle de dava açıldı. Şık, PKK ve DHKP-C terör örgütüne yardım etmekle de suçlanıyor. Şık, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden 2 DHKP-C'li terörist ile saldırı sırasında röportaj yaptı.


PROVOKATÖRDEN TEHDİT

Hatay’dan milletvekili olan Atay da, birçok defa TSK'yı hedef aldı. Zeytin Dalı Harekatı’na “Zeytin dalı değil, savaş baltasıdır” diyerek dil uzatan Atay, sürekli toplumun sinir uçlarıyla oynayan bir aktör olarak pozisyon aldı. Her seferinde haddini aşan ifadelerde bulunan provokatör Atay, Cumhur İttifakı’ndaki partilere oy verecek vatandaşları “Hesabını vereceksiniz” diyerek tehdit etti.


HDP'Yİ KURTARDI

İstanbul’da yüzde 42,7 oy alan AK Parti ve yüzde 26,5 oy alan CHP’nin ardından HDP 12,7 oy yüzdesiyle üçüncü parti oldu. İstanbul’da CHP’nin eski seçimlerde rekor kırdığı tüm ilçelerden HDP’ye büyük oranda oy gittiği görüldü.


HDP, CHP’li belediyelerinin olduğu Adalar’dan yüzde 23,6, Şişli’den 18,13, Ataşehir’den 11,5, Avcılar’dan 13,2 ve Beşiktaş’tan 16,5 oranında oy aldı.

#HDP
#PKK
#Terör
#Ahmet Şık
#Barış Atay
6 yıl önce
default-profile-img