|

CHP yanlışlıkla AK Parti'yi yere göğe sığdıramadı

CHP'ye seçim beyannamesindeki vaatlerin kaynağının sorulması üzerine cevap veren CHP Sözcüsü Haluk Koç, geçmişten rakamlar verince AK Parti'nin büyük bir başarı gösterdiğini ortaya koydu. Cumhuriyet tarihinden kıyas yapan Koç, 79 yılda 57 farklı hükümetin 779 milyar dolar kaynak oluşturduğunu AK Parti'nin ise 13 yılda devlete 1 trilyon 869 milyar gelir getirdiğini açıkladı. Grafik ile sergilenen bu veriler, sosyal medyada "CHP'den AK Parti'ye övgüler" şeklinde karşılık buldu.

Yeni Şafak
10:43 - 22/04/2015 Wednesday
Güncelleme: 13:13 - 22/04/2015 Wednesday
Diğer

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde farklı bir yol izleyen CHP

reklam çalışmaları için Ali Taran'la anlaşılmasının ardından ekonomik vaatlerin bolca yer aldığı seçim bildirgesini geçtiğimiz hafta sonu açıkladı.



Her emekliye iki maaş ikramiye, kiracılar, arsa maliyetsiz 277 TL taksitle 70 metrekarelik ev sahibi

CHP, AK Parti'nin başarısını kabul etti


Eleştirilere cevap veren CHP'nin sözcüsü Haluk Koç, Twitter üzerinden CHP'nin vaatlerini nasıl yerine getireceğini, bu vaatler için ne tür bir kaynak bulunacağını anlatırken paylaştığı grafikle AK Parti'nin başarısını ortaya koydu. "Türkiye'de bu kadar kaynak zaten var" düşüncesi mesajı içeren grafikte düşünülmeyen nokta ise 79 yılda 57 farklı hükümetin

çeşitli kalemlerle para toplayarak oluşturduğu kaynak 779 milyar dolar iken, sadece AK Parti'nin 13 yıllık döneminde bu rakam 1 trilyon 869 milyar dolar olmasıydı.

AK Parti 13 yılda, 79 yıl boyunda iktidar olanların yapamadığını yaparak devlete büyük miktarda kaynak sağladı. CHP'li Haluk Koç ise bunu "CHP'ye oy verin" çağrısı yapmak için partinin resmi sitesinden duyurdu.





#CHP
#Haluk Koç
#Seçim bildirgesi
#seçim 2015
#AK Parti
#CHP'den AK Parti'nin başarısına övgü
9 years ago