|

CHP'nin Saadeti

Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti ile oluşturduğu Millet İttifakı’nda 1.4 oy olarak istediği sonucu elde edemedi. Ancak Saadet Partisi’ne verilen oylar illerine göre ya CHP’ye ya da İyi Parti’ye gitti. SP’nin oyları bu iki partiye 13 milletvekili kazandırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 04:19 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Temel Karamollaoğlu - Kemal Kılıçdaroğlu
Temel Karamollaoğlu - Kemal Kılıçdaroğlu

Seçime Cumhur İttifakı çatısı altında giren ancak 1.4 oyda kalan Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti’yi sevindirdi. SP, Türkiye genelinde aldığı oylar neticesinde bu iki partiye 13 milletvekili kazandırdı. Eski Saadet Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Saadet Partisi’nin ittifak yapmasının başından beri yanlış olduğunu belirtti. “Matematik yalan söylemez. Bunun böyle olacağı belliydi” diyen Pamukçu, şöyle konuştu: “Eskilerin tabiriyle perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler. Yani Saadet bu süreçte kendine değil CHP ve İyi Parti’ye çalıştı. Bir kere Saadet Partisi gibi ilkeli bir partinin bu partilerle ittifaka girmesi yanlış. Diğer partiler ittifak yapabilir. Aralarında ideolojik görüş farkı olmayabilir. Ama ‘Milli Görüşçüyüm’ diyen bir partinin CHP ve İyi Parti gibi partilerle ittifaka girmesi hele ki üçüncü sıradan girmesi kabul edilemez. Rahmetli Erbakan Hocamızın kurduğu Saadet Partisi, Temel Karamollaoğlu’nun yüzünden CHP’ye vekil hediye etti.”

İTTİFAKTA EN AZ OY ALAN PARTİ

Pamukçu, 2015 genel seçimlerinde 326 bin 50 oy alan SP’nin bu seçimde yüzde 1.36 oy oranıyla 668 bin 894 oy aldığını ve Millet İttifakı’nın en az oy alan partisi olduğunu vurguladı. Pamukçu, Saadet Partisi’ne verilen oyların tamamının ittifak kurduğu partilere yaradığını belirtti.

OYLAR CHP VE İYİ PARTİYE YARADI

Buna göre, Saadet Partisi’nin oyları birçok ilde en çok ittifakın büyük ortağı CHP’ye yaradı. CHP, uzun zamandır milletvekili çıkaramadığı Adıyaman, Karabük, Elazığ, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat’ta milletvekili çıkarmış oldu. İttifakın diğer ortağı İyi Parti de SP sayesinde Erzurum’dan bir fazla milletvekili kazandı.

#CHP
#Saadet Partisi
6 yıl önce
default-profile-img