|

‘CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Kur’an ezberledi Kürtçe öğrendi’

CHP eski Milletvekili ve emekli Müftü İhsan Özkes, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayına ilişkin çok ilginç bir bilgi paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin adayı ile ilgili uzun süredir hazırlık yaptığını belirten Özkes, "Hatta bu zat bu iş için Kur’an ezberledi, Kürtçe öğrendi. Şayet bu zatın adaylığı açıklanırsa projede değişiklik olmadığı anlaşılacaktır" ifadelerini kullandı. Özkes, Twitter'da takipçilerinin 'adayın kim' olacağı sorularına yanıt olarak İlhan Kesici ismini verdi.

Yeni Şafak
18:07 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:56 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
24. ve 25. Dönem CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 2015 yılında partisinden istifa etmişti.
24. ve 25. Dönem CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 2015 yılında partisinden istifa etmişti.

CHP eski Milletvekili ve emekli Müftü İhsan Özkes, Twitter hesabından CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili ilginç bir yorumda bulundu.

Öskes, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adayının
İlhan Kesici
olacağını belirterek "Sn. Kılıçdaroğlu’nun Ekmeleddin Bey tecrübesinden sonra kimi çevrelerin de etkisiyle bir aday hazırlığı uzun süredir mevcuttu. Hatta bu zat bu iş için Kur’an ezberledi, Kürtçe öğrendi. Şayet bu zatın adaylığı açıklanırsa projede değişiklik olmadığı anlaşılacaktır" ifadelerini kullandı.
İhsan Özkes, Twitter'daki takipçilerinin 'CHP'nin adayının kim olacağı' sorusuna '
İlhan Kesici
' yanıtını verdi.
Özkes'in açıklamaları şöyle:

"Sn. Kılıçdaroğlu şayet seçimi kazanma iddiasında samimi ise; kendisi Cumhurbaşkanı adayı olur, kazandığında yardımcıları ve bakanları olmak üzere, şimdiki MYK üyelerini, CHP genel başkanlığı için çalışanları ve önde gelenlerinden 40 kadar kişiyi Mv. Adayı göstermez. Aksi halde...

Sn. Kılıçdaroğlu’nun Ekmeleddin Bey tecrübesinden sonra kimi çevrelerin de etkisiyle bir aday hazırlığı uzun süredir mevcuttu. Hatta bu zat bu iş için Kur’an ezberledi, Kürtçe öğrendi. Şayet bu zatın adaylığı açıklanırsa projede değişiklik olmadığı anlaşılacaktır.

Sn Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı için ‘CHP’de adayı parti organları belirler’ demiş. Bizzat şahitim ki önceki Cumhurbaşkanı adayı açıklandığı dakikaya kadar parti organlarından gizlendi. Adayı birileriyle Kılıçdaroğlu belirler, Mv. olacağım beklentisiyle kimse de ses çıkarmaz."

CHP'li eski vekil İhsan Özkes, sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımları daha sonra sildi.

İlhan Kesici kimdir?

İlhan Kesici 22 Kasım 1948 tarihinde Sivas'ın Zara ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Bunun yanında İngiltere'de bulunan Bradford Üniversitesi'nde de ekonomik kalkınma altyapı projeleri ve kamu yüksek yöneticiliği alanlarında eğitim aldı. 1972-1977 yılları arasında da Devlet Demiryolları'nda proje başmühendisliği ile daire başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1977-1981'de de Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) iktisadi planlama dairesi ulaştırma-haberleşme sektörü uzmanı olarak çalıştı.

1981-1984'de de DPT'de kamu yatırımları daire başkanı oldu. Öte yandan 1987-1990'da müsteşar müşaviri, 1991-1993'de de DPT müsteşarlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliği yaptı. Daha sonra siyasete atılarak 1995 yılında yapılan seçimlerde Anavatan Partisi'nden Bursa milletvekili seçildi. 22 Mayıs 2007 tarihinde de Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Aynı yıl içerisinde yapılan seçimlerde de CHP'den İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 28 Eylül 2010'da da partisinden istifa etti. Fakat 2015 yılında tekrar Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan İlhan Kesici, aynı sene içerisinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde yeniden İstanbul milletvekili olmuştur.

#İhsan Özkes
#CHP
#Müftü
6 yıl önce