|

Coşku dünyaya yayıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferi sadece Türkiye'de değil, Filistin'den ABD'ye kadar pek çok farklı ülkede coşkulu kutlamalara sahne oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 03:22 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Katar'ın başkenti Doha'daki Sheraton Oteli
Katar'ın başkenti Doha'daki Sheraton Oteli

Katar'ın başkenti Doha'daki Sheraton Oteli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi sonrası Türk bayrağıyla aydınlatıldı. Otel duvarına yansıtılan görüntüde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi de yer aldı. Duydukları mutluluğu Twitter'da paylaşan Katarlılar ise, "#Katar-Türkiye tek yürek" ve "#Erdoğan Türkiye'nin geleceği" etiketlerini ülkenin en çok tweet atılan konular listesine sokmayı başardı.

"DEMOKRASİ DÜĞÜNÜ"

İsrail'in Yafa kentindeki Filistinliler de Erdoğan'ın zaferini kutlayanlar arasındaydı. Kentteki bazı camilerden tekbir sesleri yükselirken, bazı Filistinliler de duydukları sevinci havai fişek atarak gösterdi. Sonuçların açıklanmasının ardından duydukları sevinci dile getiren Filistinli Zekeriyya eş-Şorbeci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "demokrasi düğünü" olarak adlandırdığı başarısından ötürü Türkiye'yi tebrik etti. Avrupa başkentleri de Erdoğan'ın zaferini kutlayanların gösterilerine sahne oldu. İsveç'in başkenti Stockholm, Hollanda'nın başkenti Amsterdam ve Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da Türk vatandaşları kutlamalar için şehir merkezlerine akın etti. Fransa'nın Strazburg kentinde ise kutlamaların adresi Avrupa Parlamentosu'nun önüydü. Kosova’da yaşayan Türkler de, ilk tahmini seçim sonuçlarının televizyon kanallarında açıklanmasının ardından Prizren’deki Şadırvan meydanına akın etti.

#Türkiye
#Seçim
#Dünya
6 yıl önce