|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık 25 bakanlı kabine olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerden sonraki sürece dair bilgi vererek, “Artık yeniden doğmuş gibiyiz. Artık 25 bakanlı kabine olmayacak. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Parlamentodaki sayı ne olacak bunu da görmek lazım” dedi.

Yeni Şafak
08:11 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:19 - 24/05/2018 Perşembe
IHA
Bakanlar Kurulu Toplantısı
Bakanlar Kurulu Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk mitingine Erzurum’da başlayacağını hatırlatan Erdoğan, seçim sonrası yeni döneme ilişkin "Artık 25 bakanlı kabine olmayacak. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Parlamentodaki sayı ne olacak bunu da görmek lazım. Parlamentodaki sayının size güç katması lazım" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

'Artık 25 bakanlı kabine olmayacak'

Erdoğan, "Yeniden doğuş sürecinde olduklarını ve yeni kurulacak kabinede farklılıklar olacağını ifade eden Erdoğan, “Buradaki durum farklı olacak. Artık yeniden doğmuş gibiyiz. Artık 25 bakanlı kabine olmayacak. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Parlamentodaki sayı ne olacak bunu da görmek lazım. Parlamentodaki sayının size güç katması lazım" dedi.

AK Parti olarak 20 yıllık bir tecrübenin ardından yola devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, sıfırdan yola çıkmadıklarını ve Türkiye’yi tanıdıklarını, sorunlarını bildiklerini söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kalınan noktadan devam edeceğiz. Başkanlık sistemine geçişle atacağımız adımları hızlandıracak ve bürokratik oligarşinin ayağımızdaki prangalarını rahatlıkla atacağız. Bizim bi özelliğimiz var, biz ne dediysek yaptık. İcraatlarımız ortada, şimdi birileri ‘Şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diyor. Senin yapacağını ben nerden bileyim. Burada yapmış olanlar var. Millet bizden icraat bekliyor. Mesafeyi hızlı alacağız.”
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Bakanlar Kurulu
#seçim 2018
#TRT
6 yıl önce