|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar hala kağnı döneminde kalmışlar

AK Parti Adana mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalan haberler üzerinden Şehir Hastanelerini karalamaya çalışıldığını belirterek "Adaylardan biri 'Bu şehir hastanelerini nasıl işleteceksiniz' diyor. Önce bu bayana sormak lazım sen ne için çıktın bu yola?" dedi. Ayrıca Erdoğan, Adana-Mersin demiryolunun yenilendiği söyleyerek muhalefetin eleştirilerine "Bunlar hala kağnı döneminde kalmışlar, bunlarda modern bir dünya yok." ifadeleriyle cevap verdi.

Yeni Şafak
18:27 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 19:35 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana mitinginde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana mitinginde vatandaşlara hitap etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Son 16 yılda Adana’ya 41 katrilyon liralık yatırım yaptık.

Evlatlarımızın kaliteli eğitim alması için 8 bin 72 adet yeni derslik inşa ettik. Adana’daki ilk ve orta eğitimdeki öğrencilerimize toplamda 228 milyon lira tutarında burs verdik.

33 bin seyir kapasiteli stadyumun inşasını yakında tamamlıyoruz. Eski stadyumu da millet bahçesi yapıyoruz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, engellilerimize, yaşlılarımıza 4,5 milyar lira kaynak aktardık.

Önümüzdeki iki yıl içinde Adana, Karaisalı ve Sarıçam’da 6 bin 250 kişilik yeni yurt binaları daha kazandırıyoruz.

Adana'ya bin 550 yataklı Şehir Hastanesi yaptık. 21'i hastane olmak üzere toplam 52 adet sağlık tesisi yaptık.

2002’den bugüne Adana’ya 177 kilometre uzunluğunda yeni bölünmüş yol yaparak, bölünmüş yol mesafesini toplamda 426 kilometreye çıkardık.

Yalan haberler üzerinden Şehir Hastanelerini karalamaya çalışıyorlar. Adaylardan biri 'Bu şehir hastanelerini nasıl işleteceksiniz' diyor. Önce bu bayana sormak lazım sen ne için çıktın bu yola?

Adana-Mersin demiryolunu yeniledik. Bunlar hala kağnı döneminde kalmışlar, bunlarda modern bir dünya yok. Taşımacılık daha hızlı hale getirilecek. Bu hattı Çukurova Havalimanına bağlıyoruz. Çukurova Bölgesel Havalimanını yakında bitiriyoruz.

Hayvancılık yapan Adanalı çiftçilerimize yüzde 50, arıcılıkta yüzde 60 hibe veriyoruz.

Muhalefet yıkım ekibi biz yapım ekibiyiz.

Adanalı işveren ve sigortalılarımıza toplam 2,1 milyar lira tutarında teşvik verdik. 2002'den bugüne toplam 171 bin Adanalı vatandaşımızı İŞKUR vasıtasıyla iş sahibi yaptık.

Ceyhan Enerji ve İhtisas Projesi ile Adana, inşallah bölgesinin ve ülkemizin enerji merkezine dönüşecek. Mega Sanayi Bölgelerinden bir tanesini de inşallah bu bölgede açacağız.

Yaşadıkları onca hezimete rağmen hatalarından ders çıkarmadılar. Son 16 yılda 12 kez seçimlere girdiler, 12 kez bizimle yarıştılar, 12 kez asla gerçekleşmeyecek hayallere kapıldılar, tam 12 kez yenildiler, her defasında kaybettiler; ama bir bu türlü milleti tanıyamadılar.

Sandıktan çıkamayacaklarını anladıkça mızıkçılık yapıyor, Yenikapı mitingine laf ediyor, 1 milyon 300 bin kardeşimize montaj diyorlar.

Bay Muharrem Niğde'ye geliyor, sırf Pensilvanya'yı incitmemek için şehit Halisdemir'in kabrine dahi uğrayamıyor, kabri başında dua edemiyor.

Biz Kandil'e de, Afrin'e de Sincar'a da Cerablus'a da gireriz. Kandil'i bölücü terör örgütünün başına yıktık, yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Adana
6 yıl önce