|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muharrem İnce cevap veremez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen mitingde konuştu. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin FETÖ'nün iadesi için ABD'ye yapılan talep konusunda iftira attığını belirten Erdoğan, "Genel Başkanı onu yalanlıyor" dedi. İnce'ye seslenerek Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap vermesini isteyen Cumhurbaşkanı, "Ama veremez. Çünkü bunlar yalanı atar sonra arkasını döner giderler" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:53 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 17:49 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatıyoruz onlar geyik muhabbeti yapıyor.

Eskişehir'de 60 dönüm araziyi millet bahçesine döndürüyoruz.

Eskişehir'i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz.



"Çırak bile olamadınız"

"Siyaset iddia işidir, siyaset icraat işidir. Hamdolsun bizde ikisi de var.

Bay Kemal, büyümeyen bir ülke bunları yapabilir mi? Bu sağlık, eğitim yatırımlarını yapabilir mi? Çiftçilere yüzde 50 destek veriyoruz. Tarımda verdiğimiz destekler verilir mi? Bay Muharrem, anlamazsınız. Siz bu ülkede çırak bile olmadınız.

"Bu kadar geyik yeter"

Muhalefetin adayları millet kıraathanelerindeki keklere takılmışlar artık bu kadar geyik yeter.

"Sen zaten güçlü değilsin ki"

Malatya'da benim konuşmamda komutan beni alkışlamış, 'Beni zayıf düşürüyor' diyor. Sen zaten güçlü değilsin ki. Milletin taktığı apoleti sen sökemezsin. Erdoğan söktü diyor. Erdoğan teröristlerden söktü. FETÖ'den söktü. Siz zaten onlarla da berabersiniz. Onlarla beraber hareket ediyorsunuz. Bay Kemal diyor ki ben oraya gitmedim. Ben gitmişim. Ben ne dedim, bu iddianı ispat et. Etmezsen namertsin dedim. Edebildi mi? Ona da dava açtım, o ayrı mesele.

Diyarbakır'da miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgiye göre, katılanların büyük çoğunluğu HDP'li.

"Bay Muharrem buna cevap veremez"

Bay Kemal, 'Gönderdiğim arkadaşların raporuna göre FETÖ'nün Amerika tarafından iade edilmesi gerekiyor' diyor.

Ama Bay Muharrem diyor ki gönderilenler gazete küpürü. Buna da cevap ver. Veremez. Çünkü bunlar yalanı söyler, iftirayı atar, sonra da hiçbir şey olmamış gibi arkalarını döner giderler.

Mesela bu zat, ülkemizin güney sınırları boyunca oluşturulan terör koridoru için ne düşünüyor? Belki bu arada Selahattin Demirtaş'la Edirne'de neler konuştuğunu da anlatır, onu da öğreniriz.

Mesela bu zat Kudüs hakkında, mazlum ve mağdurlar hakkında ne düşünüyor? Bunların böyle bir derdi yok.

"Kıraathane okuma evidir"

Millet kıraathaneleri dedim. Adam rahatsız oldu. Kıraathane için kumarhane dedi. Ben kıraathaneden bahsediyorum. Kıraathane okuma evidir. Gençlerimizi internet kafelerden kurtaralım istiyoruz.


"AK Parti'nin milletvekilleri dava açtılar"

(Muharrem İnce) Geçen gün tüm milletvekillerine hırsız dedi. Bir de utanmadan ben yalan söylemem dedi. Demek ki bütün milletvekilleri hırsız olduğuna göre, sen de hırsızsın genel başkanın da hırsız. Şu anda AK Parti'nin milletvekilleri dava açtılar. Bunlar haysiyet cellatlığından başka bir şey bilmez."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#24 Haziran
6 yıl önce