|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye 'Beyaz Türk' cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'yi eleştirerek "Çıkmış diyor ki 'Ben zenci Türklerdenim, Erdoğan Beyaz Türk.' Ne dersen de, bunlar tutmaz. Ben, bu ülkenin has evladıyım. Hiçbir zaman beyaz Türk olmakla övünmedim. Sadece bu memleketin, bu milletin hizmetkarı olmakla övündüm" dedi.

Yeni Şafak
19:35 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 19:59 - 13/06/2018 Çarşamba
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen partisinin mitingindeki konuşmada, Ovit Tüneli'ni açtıklarını anımsatarak, "Birileri kekle pastayla muhallebiyle uğraşırken, biz, Türkiye'yi bir hayaliyle daha buluşturduk." ifadesini kullandı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Edirne'deki terörist destekçisini yargıdan kurtarmanın hesabını yaparken, kendilerinin Rizeli, Erzurumlu, Trabzonlu hemşehrilerini yol eziyetinden kurtardıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bay Muharrem, ABD'den gelecek yeni telefonu bekleyedursun biz dün Azerbaycan, KKTC, Ukrayna, Sırbistan cumhurbaşkanlarıyla beraber Türkiye bölgesini enerji merkezine dönüştüren TANAP Projesi'ni hayata geçirdik. Çıkmış diyor ki 'Ben zenci Türklerdenim, Erdoğan Beyaz Türk.' Ne dersen de, bunlar tutmaz. Ben, bu ülkenin has evladıyım. Hiçbir zaman beyaz Türk olmakla övünmedim. Sadece bu memleketin, bu milletin hizmetkarı olmakla övündüm.

Biz, Allah'ın izniyle cari açığı falan hallederiz. Ülkemizin şu an en büyük açığı muhalefet açığıdır. Onu da halledeceğiz. Ülkemizin 16 yılda müspet yönde mesafe alamadığı tek alan, muhalefetin kalitesi ve kalibresidir. Son zamanlarda muhalefetin adayı milliyetçi, muhafazakar, mütedeyyin kesime şirin gözükmek için adeta 40 takla atıyor. 'Başörtüsü özgür olmasın' diye imza atan Bay Muharrem, bugün seçim meydanlarında olmadık taklalar atıyor. (Başörtüsü konusunda) Neler yaptığınızı biliyoruz. Bunun adı siyaset değil, bunun adı takiyedir, omurgasızlıktır, ikiyüzlülüktür."

#Beyaz Türk
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#Muharrem İnce
#TANAP
6 yıl önce