|

Ekonomideki oyunu görüyoruz

Yeni Şafak, Şanlıurfa ve Sinop’ta vatandaşları dinledi. Şanlıurfa her zamanki gibi Erdoğan ve AK Parti’nin yanında. Muhammed Ali Özeloğlu, “Ekonomi üzerinde oyunlar oynanıyor ve bunların oyun olduğunu biliyoruz” diyor. Sinop’ta Erol Özçelik “Erdoğan giderse içeride bir tane FETÖ’cü kalmaz. Hepsi serbest bırakılır” yorumunu yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:50 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin yeni durağı peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa oldu.
Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin yeni durağı peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa oldu.

Peygamberler şehri Şanlıurfa’da seçmen, 16 yılda bölge başta olmak üzere Türkiye’de yaşanan atılıma dikkat çekti. Şanlıurfalılar, “Erdoğan verdiği sözün arkasında duruyor. Yapacağım diyor ve yapıyor. Diğerleri gibi boş vaadlerde bulunmuyor” dedi.

Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin yeni durağı peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa oldu. Balıklıgöl ve Merkez caddelerinde konuştuğumuz Şanlıurfalılar, şehirde son 16 yılda yaşanan atılıma dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok memnun olduğunu belirten halk, “Erdoğan verdiği sözün arkasında duruyor. Yapacağım diyor ve yapıyor. Diğerleri gibi boş vaadlerde bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

KOLAY KOLAY ERDOĞAN’I BIRAKMAYIZ

Seçimi Erdoğan’ın kazanmasını beklediğini söyleyen Mühittin Aslanoğlu, “Muharrem İnce bizi temsil edecek bir lider değil. Meral Akşener’i tanımıyoruz. Nereden geldi onu da bilmiyoruz. Şanlıurfa kolay kolay Erdoğan’ı bırakmaz. Biz yaptığı hizmetlerden memnunuz. Bu zamana kadar böyle hizmet yapılmadı” dedi.


İNCE’YE TUZAK KURDU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Emin Çelik, “Kılıçdaroğlu siyasette cesur adamlar atamıyor. Seçimlerde aday olmadı. İnce’nin ona karşı çıkmasının ardından onu devre dışı bıraktı. İnce’ye bir tuzak kurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 senedir belli. Dünyaya meydan okuyor. İslam dünyasının lideri” diye konuştu.

CHP’YLE BİRLEŞMESİ İYİ OLMADI

Saadet Partisi’nin CHP’yle yaptığı ittifaktan memnun olmadığını söyleyen Emin Baydil, “Ben AK Parti’ye kurulduğu yıldan beri oy veriyorum. Önce Refah Partisi’ne veriyordum. Temel Karamollaoğlu’nun CHP’yle birleşmesi hiç iyi olmadı. Erbakan Hoca’nın kemiklerini sızlatıyorlar. Erdoğan ile Bahçeli’nin birleşmesi ülkemiz için iyi oldu. Birlikte güçlerini birleştirdiler. Ben diğer adayları şanslı görmüyorum” ifadelerini kullandı.

BİZİ TEMSİL EDEN BİR LİDER

“Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir lider göremiyorum” diyen Sait Kaldık şöyle devam etti: “Biz eski hükümetleri de gördük. Erdoğan verdiği sözün arkasında duruyor. Yapacağım, diyor ve yapıyor. Diğerleri gibi boş vaadlerde bulunmuyor. Bizi temsil eden bir lider.”

İKİ LİDERİN ARKASINDAYIZ

Gülayfer Serbes: “Varımız yoğumuz Tayyip’imiz. Eşi bulunacak bir adam değil. Erdoğan’ın başımıza gelmesiyle her şey değişti. Huzur geldi, refah geldi.

İnanıyorum ki cumhurbaşkanımız ilk turda geçecek. Geçmemesine imkan var mı? Herkes onun arkasında” dedi. Ramazan Serbes şunları söyledi: “Tarzını, fikirlerini çok sevdiğim için cumhurbaşkanımız olarak kalmasını istiyoruz. 16 yıl önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye’yi kıyaslamak mümkün değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ülkenin geleceği için bir ittifakta buluştular, biz her ikisinin de sonuna kadar arkasındayız. Erdoğan’ın ilk turda çıkmasını isterim.”


KILIÇDAROĞLU’NA OY VERMEM

Ramazan Yayla, “Öncelikle reisi cumhurumu selamlıyorum. Biz onunla yol, hastane gördük. Erdoğan, bir şey söylüyorsa onun arkasında duruyor. Diğer partililer gibi ‘ben şunu yapacağım’ deyip yapmamazlık yapmıyor. Kılıçdaroğlu, ‘ben kazanmazsam giderim’ demişti ama son kaybettiği seçimin ardından ceketini alıp gitmedi. Ben CHP’li olsam ona oy vermem” dedi.

AMPUL SÖNMEYECEK

Ümran Derin, “AK Parti’den iyisi yok. Hayatta nefes aldığımız sürece o ampul sönmeyecek” derken, Sibel Derin: “AK Parti’nin özellikle Doğu ve Güneydoğu’ya yaptığı hizmetleri yatırımları biliyoruz. Biz çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz. Eğitim konusunda en iyi hizmetleri alan yerlerin başında geliyoruz” diye konuştu.


Hepimiz birlik olmalıyız

Selahattin Kaplan, şunları söyledi: ”Sandığa Müslümanlığın ayakta kalması için gideceğim. Hepimiz birlik olup vicdanımızı elimize alıp sandığa gitmemiz gerekiyor. Her yerde bir oyun var. Ellerinden geldiği kadarıyla Erdoğan’ı düşürmeye çalışıyorlar. Şu an doların yükselmesinin nedeni Türkiye’yi sıkıştırmak. Bu süreçte Erdoğan’a destek çıkmamız gerekiyor. Erdoğan, Atatürk’ten sonra ikinci lider. Kılıçdaroğlu kendi kendini yalanlıyor. Bir insan söylediğinin arkasında durması gerekiyor. Erdoğan’ın halka inmeye başlamasından sonra onlar da halka inmeye başladı.”

Artık bilişim çağındayız

Muhammed Ali Özeloğlu: “Oyumuz belli, memleket için hayırlısı olur. AK Parti ve Erdoğan’a oy vereceğiz. Artık bilişim çağındayız ve her şeyin farkındayız. Şu anda ekonomimiz üzerinde oyunlar oynanıyor ve bunların oyun olduğunu da biliyoruz. Bu oyunlar benim fikrimi değiştirecek bir şey değil. AK Parti’nin MHP ile kurduğu Cumhur İttifakı’nı olumlu buluyorum. Erdoğan ilk turda geçer” dedi.


Erdoğan giderse FETÖ’cüler bırakılır

Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin çıktığı Anadolu turunun bir başka durağı Sinop oldu. Saraydüzü ilçesi ve kent merkezinde, ekiplerimiz vatandaşlarla 24 Haziran seçimini konuştu. Önceki dönemlerde sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğuna ve hastanede rehin tutulduklarına dikkat çeken Sinoplular, “Artık yol demekten bıkmıştık. Sağlık, hastane ve ilacı anlatmaktan yorulduk. Artık bunların hepsine devlet hizmeti olarak kolayca ulaşıyoruz” dedi. Sinoplu seçmen “Sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkmaması durumunda, içeride tek bir FETÖCÜ bile kalmaz. Hepsi serbest bırakılır” görüşü hakim.

DİK DURACAK CUMHURBAŞKANI

Kamu personeli 42 yaşındaki Erol Özçelik, “Dik duracak bir cumhurbaşkanı istiyorum. Özellikle söylemek istiyorum, son günlerde cumhurbaşkanlığına aday olan siyasiler ‘Türkiye’de yargı bağımsızlığı yok’ diyorlar. Ben yargı bağımsızlığının olduğuna inananlardanım. Tutuklu FETÖ üyeleri savunma yapmıyorlar, 24 Haziran’ı bekliyorlar. Onlar 24 Haziran’da ülkede siyasi yapının değişeceğini düşünüyorlar. Biz diyoruz ki: Allah Recep Tayyip Erdoğan’a zeval vermesin. Eğer o giderse içeride bir tane FETÖ’cü kalmaz. Hepsi serbest bırakılır” dedi.


ALLAH EKSİK ETMESİN

Çarşıda esnaflık yapan 58 yaşındaki Abdulkadir Özkan: “Ülkesini seven bu ülkeye bir şeyler verecek olan bir Cumhurbaşkanı istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin. Bu zamana kadar neler değişmedi ki?” diye konuştu. Saraydüzü ilçesi sakini 60 yaşındaki Dursun Orhanoğlu, şunları kaydetti: “Recep Tayyip Erdoğan içimizden biri. Öteki siyasiler sadece seçim olduğu zaman yalandan meydanlara çıkıyor.”

ADAM GİBİ ADAM

Ayşe Güler “Cumhurbaşkanımız ‘adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ derken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışındaki siyasi liderlerden bir icraat göremediğini söyleyen Ayşe Erkovan, “Tek liderimiz Erdoğan” diye konuştu. 78 yaşındaki Hüseyin Küçükyiğen de şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımın devam etmesini istiyorum. Benim için partiler falan önemli değil. Benim Cumhurbaşkanım Erdoğan ve partim AK Parti.”


Özgür yaşıyoruz

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği hedefte ilerlemesi gerektiğini söyleyen 33 yaşındaki Yavuz Şen, “Cumhurbaşkanımızın neler yaptığını görüyorsunuz. Biz yol demekten bıktık hepsi yapıldı, görüyorsunuz” dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ı babası gibi sevdiğine dikkat çeken takıcı 43 yaşındaki Sibel Yavuz, “Cumhurbaşkanım baba sevgisini halkına karşı gösteriyor. Kadınlara çok destek veriyor. Çok şey değişti. Sağlık sistemi artık rahat ve özgür yaşıyoruz. Hiç bir devletin karşısında ezilmiyoruz. Farkındaysanız düşmanlarımız çoğaldı, çünkü biz güçlü Türkiye’yiz” diye konuştu.

#Erol Özçelik
#Muhammed Ali Özeloğlu
#​Yeni Şafak
#Şanlıurfa
#Sinop
6 yıl önce