|

Erdoğan'dan iyisini göster peşinden gideyim

Fındığın başkentinde vatandaşlar istikrarın devamından yana. Özellikle sağlık ve dış politikada ülke yönetiminden memnun olan Giresunlulardan çiftçi İbrahim Murat, "Erdoğan'dan daha iyisi varsa ben de arkasından gideyim" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 02:00 - 20/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
İbrahim Murat
İbrahim Murat

İl il gezerek Türkiye'nin fotoğrafını çeken Yeni Şafak ve TvNET ekibinin bu seferki durağı fındığın başkenti Giresun. Eski Türkiye'ye geri dönmek istemediklerinin altını çizen Giresunlular, 24 Haziran'da Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olacakları mesajını veriyorlar. Kurulmuş bir düzenin olduğunu düşünen Giresun halkı yeni gelecek kişinin bu düzeni bozma ihtimalini görüyor. Giresunluların seçimlere ilişkin görüşleri şu yönde:

LİDER GÖREMİYORUM

Seçimi mevcut iktidarın kazanmasını istediğini söyleyen İbrahim Murat, "15 senedir bizler rahata kavuştuk. AK Parti ile MHP'nin birlikte seçime girmesini memleket meselesi olarak görüyorum. İnsan haklarından bahseden tek lider Erdoğan. Dünya sessiz kalırken Erdoğan'ın sesi gür çıkıyor. Ben şu an yaylada çiftçilik yapıyorum. Benim 8 tane çocuğum var. Erdoğan'dan daha iyi varsa ben de arkasından gideyim. Ama bir lider göremiyorum. Benim hanımım 3 yıldır diyalize gidiyor, her türlü hizmet var. Bu memleket bizim, biz burada yaşayacağız. Bizi Suriye gibi yapmak istiyorlar. Memleket meselesi her şeyin başında gelir" dedi.


YENİ GELEN DÜZEN BOZAR

Giresun'un sahilinde oltalarıyla balık tutanlardan Recep Erbakan, Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'ı destekleyeceğini söylüyor. Adaylar arasında Erdoğan'a rakip göremediğini savunan Erbakan "Kurulmuş bir düzen var. Yeni gelecek kişi bu düzeni bozmak isteyecek. Onun için istikrarın sürmesinden yanayım. Erdoğan ve AK Parti'yi güçlü destekleyelim güçlü gelsin. Erdoğan sadece Türkiye için değil dünyadaki mazlumlar için tekrar seçilmesi gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


BİRLİK OLMAMIZ LAZIM

Erdoğan'dan başka lider göremediğini söyleyen gençlerden Fatih Suoğlu da, "Babam anlatırdı; eskiden çok büyük kuyruklar varmış. Şimdi daha güzel. Yolları anlatmaya gerek yok. Karadeniz Sahil Yolu bile Erdoğan'a oy vermemize bir sebep" diyor. Karadeniz'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekçisinin çok olduğunu kaydeden Mevlüt Yusufoğlu ise "Erdoğan çok iyi bir lider. Cumhur İttifakı iyi oldu. Böyle zamanlarda birlik olmak lazım. Zor zamanlarda bir olmazsak bu memleket elden gider. Suriye'nin durumuna düşeriz" açıklaması yaptı.

CUMHUR İTTİFAKI’NDA GEÇ BİLE KALINDI

Kent sakini Ali Dal, "Mevcut hükümet kazanır. Son 15 yılda yaptıkları ortada. Bu hizmetleri yapıp da kazanmazsa yazık olur" derken, Burhan Özce ise "Büyük yatırımlar yapıldı. Okullar, hastaneler, yollar, köprüler... Önceki dönemlerle kıyaslanamayacak hizmetler. Erdoğan ayrıca bütün terör örgütleri ile mücadele veriyor. Dünyada örnek alınacak bir lider. Müslümanların umudu olan bir lider. Muhalefet adaylarından ise Muharrem İnce'nin güçlü olduğunu düşünüyorum" yorumu yaptı. Kızlarıyla sahilde balık tutanları izleyen Mustafa Demir de şunları söyledi: "Biz artık eski Türkiye'ye dönmek istemiyoruz. Halk da bunu görmeye başladı. Türkiye daha da ileri gidecektir. Diğer adaylardan Meral Akşener'in bir derece şansı olduğunu düşünüyorum. Ama Erdoğan birinci turda alacaktır. Ayrıca bence Cumhur İttifakı için geç bile kalındı. Çok güzel bir ittifak oldu."


Giresun hariç her yer Paris

Giresunlular belediyenin çalışmadığından şikayetçi. Kent sakinlerinden Hüseyin Şen, Giresun Belediyesi’nin yetersiz hizmetlerinden ötürü şehrin çok geri kaldığını belirterek, “Giresun’un haricinde her yer Paris oldu. Giresun Belediyesi çalışmıyor. Çevremizin düzenlenmesini istiyoruz” dedi. Şen ayrıca 24 Haziran’da mevcut hükümetin devam edeceğini düşündüğünü söyledi. Torununu gezdiren Mustafa Ümit ise, “Sonuç değişmeyecek. Uzatmaya gider diyorlar, bana göre bu iş birinci turda biter. Erdoğan halkla iç içe. İttifakları olumlu buluyorum. Ama SP’nin karşı tarafta olmasına üzüldüm” dedi.


Sandığa gidin

Giresun merkezde kemençe çalan Sabri Tok, “Seçimlerin ülkemize hayır getirmesini istiyorum. Herkesin sandığa gitmesi gerek” dedi. Seçimlerin ikinci tura kalacağını düşünen Akın Gürses ise “Cumhurbaşkanı tüm insanları kucaklamalı. Ben parlamenter sistemin geri dönmesinden yanayım. İttifakların kurulması da gayet iyi oldu” açıklaması yaptı.


İlk oyum Cumhur’a

2000 doğumlu olduğunu ve ilk kez oy kullanacağını söyleyen Yusuf Demir, “Cumhurbaşkanlığında oyumu Erdoğan’a, vekillikte de AK Parti’ye vereceğim. Kazanacağına eminim. AK Parti icraatları diğer siyasi partilerin geçmişteki dönemlerinde yaptığı icraatlardan daha fazla. Giresun’a stadyum yapıldı. Ayrıca Muharrem İnce’yi insanlar Kılıçdaroğlu kadar tanımıyor” yorumunda bulundu. Seçimlere pek ilgi duymadığını söyleyen Serkan Çakır ise “18 yaşına girdim, ilk kez oy kullanacağım. Ailemle konuşup ona göre bir karar vereceğim” dedi. Giresun’un gençlerinden Yunus Emre Cengiz ise görüşünün AK Parti’den yana olduğunu belirterek, “Bizler 15 Temmuz darbesini gördük. Recep Tayyip Erdoğan’a yapılanları gördük” ifadelerini kullandı.


İktidar dertleri yok ki

Denizden yakaladığı balıkları temizleyen Turgut Demir, gönlünün Erdoğan’dan yana olduğunu belirterek, “Belli oranda Meclis’te de çoğunluğu yakalaması lazım. Diğer partiler ne kadar oy alacak bilemiyorum. Benim görüşüm, ülke olarak Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ dedik, seçimde de desteklememiz gerekiyor. Diğerlerinin hiçbir zaman iktidar olma gibi dertlerinin olmadığını görüyorum. Bence neden Erdoğan? Onun kadar güzel konuşan bir tane adam yok” yorumu yaptı.

#Sçeim
#Giresun
#Yeni Şafak
6 yıl önce