|

Erdoğan'dan Trump'a: Sen kimin arazisini İsrail'e peşkeş çekiyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Ortadoğu'da yeni bir krizin kapısını aralayan Golan Tepeleri kararı ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "BM kararında Golan'ın tamamıyla Suriye'ye ait olduğu söylenirken, sen kimin arazisini kalkıp da hemen bir imzayla Netanyahu'ya veriyorsun?" dedi.

Yeni Şafak
09:16 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:34 - 27/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Göreve geldiği günden bu yana İsrail lehine çok sayıda karara imza atan Trump, İsrail'deki seçimler öncesi Golan Tepeleri kararnamesini Netanyahu'ya hediye etti.
Göreve geldiği günden bu yana İsrail lehine çok sayıda karara imza atan Trump, İsrail'deki seçimler öncesi Golan Tepeleri kararnamesini Netanyahu'ya hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'nde İsrail işgalini tanıyan kararına tepki gösterdi.

"
Sen kimin arazisini kalkıp da hemen bir imzayla Netanyahu'ya veriyorsun?
" diyen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:
  • "BM kararında Golan Tepeleri'nin Suriye'ye ait olduğu belirtilirken, sen nasıl olur da burayı bir imza ile İsrail'e peşkeş çekebiliyorsun. AB bunu kabul etmiyor, İslam İşbirliği Teşkilatı olarak bizler etmiyoruz, Rusya kabul etmiyor, Çin kabul etmiyor, BM Güvenlik Konseyi'nden böyle bir şey çıkarman mümkün değil. Ali kıran başkesen... Var mı böyle bir şey? Biz hangi dünyada yaşıyoruz?"


Trump'ın kararı yeni gerginliklere neden olacak

ABD Başkanı Trump'ın uluslararası hukuku tanımayan İsrail kararlarına dün yenisi eklenmişti.

Trump, İsrail tarafından 1967 yılında işgal edilen ve Suriye'ye ait olan Golan Tepeleri'nin Tel Aviv yönetimine ait olduğunu kabul eden bir kararnameye imza atmıştı.

Trump'ın kararına Türkiye başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve bazı Arap devletleri tepki göstermişti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Trabzon
5 yıl önce