|

Faiz belasını bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek faizlerle ilgili net mesaj verdi: 24 Haziran’da milletim tekrar inşallah ‘yola devam’ dediği anda bu faiz belasıyla mücadeleden zaferle çıkacağımı söyleyeyim. Faiz enflasyonun sebebidir. Bizim faizi aşağı çekmemiz lazım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:22 - 12/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim üzerinden piyasaların tedirgin edilmeye çalışıldığını belirterek, net mesajlar verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim üzerinden piyasaların tedirgin edilmeye çalışıldığını belirterek, net mesajlar verdi

TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomiye yönelik oyunlar, faiz ve Türkiye düşmanlarına karşı önemli mesajlar verdi:

Ben sandığa, seçime, temsile inanan birisiyim. Bunun için bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesinin altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirir; bunlar bizi bağlamaz. Bizim bakacağımız tek yer işte burasıdır. Buradaki kardeşlerimizin yüreğidir, umududur, beklentisidir.

NE YAPTILARSA TUTMADI

Ülkemize karşı son yıllarda giderek artan tüm saldırıları sizinle birlikte göğüsledik. Çoğunluğu yurt dışı kaynaklı manipülasyonlarla Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanların önünü bugüne kadar hep birlikte kestik. Onlar bizi küçültmeye çalıştı, biz hep birlikte Türkiye'yi büyüttük. Ve tutmadı, ne yaptılarsa tutmadı. Onlar bizi küçük dalgalarda boğmaya çalıştı, biz hep birlikte ülkemizi güvenli limanlara taşıdık.

NAMERDE FIRSAT VERMEDİK

Onlar bizi üretimimizle, ihracatımızla, istihdamımızla sıkıştırmaya çalıştı, biz hep birlikte yeni yollar, yeni yöntemler geliştirerek çıkış yolları bulduk. Yeri geldi kefen paramızı dahi sermayemize eklemek zorunda kaldık ama namerde fırsat vermedik. Yeri geldi 'kan kustuk ama kızılcık şerbeti içtik' deyip yolumuza devam ettik. Yeri geldi hiç beklemediğimiz yerlerden hiç beklemediğimiz darbeler yedik ama asla yılmadık, yıkılmadık, umutsuzluğa kapılmadık.

  • FELAKET HABERCİLERİ İŞ BAŞINDA
  • Ekonomi nazik bir alandır. Biz söylentilere, dedikodulara, yalanlara, çarpıtmalara, çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak birileri de inatla ve ısrarla o derece hoyrat şekilde bunun üzerine çullanıyor. Son günlerde yine böyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. Tamamen küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların yansıması gelişmeleri sanki 'felaket habercisi' gibi takdim eden bazı çevreler milleti huzursuz etmek için var güçleriyle çalışıyor.

12 SEÇİMDE NE OLDUYSA O OLACAK

Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor. Dünyada bir, OECD ülkeleri arasında iki numarayız. Türkiye artık seçime gittiğimiz halde inşallah kabına sığmayacak. Türkiye büyümede çok farklı bir ivme yakaladı, bu birilerini çok ciddi manada rahatsız etti. Şimdi seçimi dillerine dolamışlar, onun üzerinden piyasaları tedirgin etmeye çalışıyorlar. Bu seçimde ne mi olacak? Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasında ne olduysa, o olacak. Hesaplarınızı seçimin yapılacağı pazara göre değil, 2023 hedeflerimize göre yapın.

TÜRKİYE GÖBEĞİNİ KENDİ KESECEK

Türkiye kendi göbeğini kesecek. Ben inancımı söylüyorum, Allah nasip eder de 24 Haziran'da milletim tekrar inşallah 'yola devam' dediği anda bu faiz belasıyla mücadeleden zaferle çıkacağımı söyleyeyim. Çünkü benim inancım şu, faiz her kötülüğün hem anasıdır hem babasıdır. Faiz enflasyonun bir defa sebebidir. Enflasyon neden değildir, neticedir. Faiz nedendir. Dolayısıyla bizim faizi aşağı çekmemiz lazım.


CHP pisliktir çöplüktür

AK Parti Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde de konuşan Erdoğan, "İnşallah 24 Haziran seçimlerinde, inanıyorum ki hazırlıklarınızla sandıkları patlatacaksınız" dedi. AK Parti iktidarının eserinin olmadığı bir yer bulunmadığına işaret eden Erdoğan, "81 vilayetin 81'inde biz eserlerimizle konuşuyoruz, siz neyle konuşuyorsunuz? Hak ve özgürlükler bizle geldi. Onlar ayırdılar, onlar böldüler, biz bütünleştirdik, farkımız bu. Bu milletin huzuruna kastedenlere biz buraları zindan ederiz, zindan" diye konuştu.

Gençlere, "24 Haziran seçimleri en çok gençlerin seçimi olacak. Rabbim inşallah 24 Haziran'da hem başkanlık ama meclisde de kahir ekseriyeti ile meclisi almayı bize nasip etsin. Cumhur İttifakı'nın meclisdeki zaferi bizim için çok ama çok önemli, onun için çok çalışacağız" sözleriyle seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Gençler, hiç kimsenin sizin hayallerinizi karartmasına, ufkunuzu daraltmasına, vizyonunuzu köreltmesine izin vermeyin. Ne kadar özgür düşünürseniz kendinize o kadar parlak bir gelecek kurabilirsiniz. Ne kadar bilinçli hareket ederseniz kendinizi o derece sağlam bir temelin üzerinde bulursunuz."

Erdoğan, projelerin milletle paylaşılmasıyla siyasette önlerinin açıldığını ve milletin teveccühüyle icraatleri gerçekleştirdiklerini aktararak, "Gençler, unutmayın İstanbul Ümraniye... Benim belediye başkanlığımdan önce meşhur Ümraniye çöplüğü faciası vardır. Kim vardı? Cumhuriyet Halk Partisi ve o çöplük patlamasında 39 vatandaşımız maalesef öldü. Ama şimdi biz orayı spor tesisleri yaptık. Nereden nereye... CHP pisliktir. CHP çöplüktür. CHP hava kirliliğidir. CHP susuzluktur" dedi.

  • Karamsar havayı dağıtacağız
  • 24 Haziran'daki seçimlerin ardından yürürlüğe girecek yeni yönetim sisteminin çok önemli olduğuna değinen Erdoğan, "Yeni dönemde kararları daha hızlı şekilde alabileceğimiz ve daha etkin şekilde uygulayabileceğimiz araçlara sahip olacağız. Dersimi iyi çalıştım, hazırım. İnşallah 25 Haziran'dan itibaren hazırlıklarımızla meydana çıkacağız. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle piyasalara kasıtlı pompalanan o karamsarlık havasını seçime kalmadan dağıtacak ve yolumuza inşallah kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Meydanları inletecek

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde, partinin 24 Haziran'a kadarki süreçte kullanacağı ilk kampanya şarkısı "Er oğlu Erdoğan" da kamuoyu ile paylaşıldı. Salonda, Ceyhun Çelikten tarafından seslendirilen "Er oğlu Erdoğan" adlı yeni kampanya şarkısı çalındı.

Şarkının başlangıcında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın üçüncü kıtasını okuyor. Kampanya boyunca meydanları inletecek, Çelikten'in seslendirdiği şarkının sözleri şöyle:

"Kutlu bir toprak, şanlı bir ecdat, tarih bizsiz yazılmıyor, durmadık biz hiç, hep yola devam, hizmet aşkı hiç bitmiyor, yerlisiyle millisiyle, vatan millet el ele, yedi düvel gelse de büyük cumhur seninle, varmak için menzile, kalktı şaha Türkiye, biz özünden tanırız er oğlu Erdoğan'ı, yiğit bir anadan doğan, er oğlu Erdoğan, zalimlere korku salan Recep Tayyip Erdoğan, yiğit bir anadan doğan er oğlu Erdoğan, milletine aşık olan Recep Tayyip Erdoğan, yiğit bir anadan doğan er oğlu Erdoğan, zalimlere korku salan Recep Tayyip Erdoğan, yiğit bir anadan doğan er oğlu Erdoğan, milletine aşık olan Recep Tayyip Erdoğan, yiğit bir anadan doğan er oğlu Erdoğan, zalimlere korku salan Recep Tayyip Erdoğan, yiğit bir anadan doğan er oğlu Erdoğan, milletine aşık olan Recep Tayyip Erdoğan."

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim
#Faiz
6 yıl önce