|

Güneş Motel’den daha beter

TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’den İYİ Parti’ye geçişlerin ahlaki bir yanı olmadığını kaydederek “Güneş Motel’den daha vahim bir durum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 08:02 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonunda Bahçeli ile sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonunda Bahçeli ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nun dünkü özel oturumunda kendisine iftiralar yağdıran CHP’li Özgür Özel’e tepki gösterdi. Erdoğan, “Ben aşağıda olsaydım ona sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim” diye konuştu. Erdoğan, CHP’den İYİ Parti’ye geçen vekillere ilişkinden, “Bunun ahlak bir yanı var mı? Güneş Motel’den daha vahim bir durum” dedi. TBMM’de dün akşam düzenlenen 23 Nisan resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

YUKARIDA OLMASAM DERSİNİ VERİRDİM

(Özgür Özel) Bizim durumumuza gelince ben orada o terbiyesizliği yapan kişi; cumhurbaşkanına karşı el kol parmak sallayan kişi terbiyesizin tekidir. Ben aşağıda oturmuyorum; oturduğum makam yukarıda. Onun için oradan ona verilecek herhangi bir cevabım olmadı ama aşağıda olmuş olsam onun sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim.

Senin 15 tane milletvekilin partinden ayrılıyor. Sözde İYİ Parti’ye geçiyor. Sözde İYİ Parti’de bunların koltukları vardı. Bugün onlar oraya oturdu mu? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Güneş Motel’den çok daha vahim bir durum söz konusu. Parlamentonun bu hale düşmesi felakettir. 24 Haziran’da benim vatandaşım parlamentoyu bu derece kirli duruma düşürenlere cevap verecektir. Demokrasinin nezaketi bu anlayışla olmaz. Onun için de bu işin çözüm yeri sandıktır. Önce sandık sandık dediler, şimdi baskın seçim diyorlar. Siz istediniz şimdi neden baskın seçim diyorsunuz.

GÜL’ÜN ADAYLIĞI BENİM SORUNUM DEĞİL

(Abdullah Gül’ün adaylığı) O benim sorunum değil, bilemem. (Hesapları etkiler mi? Birinci turda çıkmak istiyorsunuz) Ben hiç böyle bir şey söylemedim; siyasette tüm kadrolarımızla çalışırız ondan sonra da neticeyi alırız. Biz bugüne kadar hep böyle yaptık. (YSK kararı) YSK kararı Cumartesi de verebilirdi. Cumartesi vermiş olsa belki 15’ler olayı olmayabilirdi. CHP bu zorunluluğa düşmeyebilirdi.

MHP’nin adayı belli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak sorusuna “Bunu bize sormayın bizim adayımız belli” yanıtını verdi. 29 Nisan’da milletvekilleri ile yaptığı toplantıda “Beş milletvekili olarak da bizim üzerimizde çalışıyorlardı” dediğini belirten Bahçeli, “Hemen hemen doğru çıktı. Beş ismin başarıya ulaşacaklarını zannetmiyorum. Kolay iş değil onlar. Onlar artık grubu kurdular, ihtiyaç hissederler mi bilemiyorum” değerlendirmesini yaptı. MHP Lideri, Genel Kurul’da yaşanan tartışmalarla ilgili olarak da “CHP gerilim yaratmak için buraya gelmiş. 15 milletvekilinden fedakarlık yapanlar, 10 dakika konuşmada sakin bir üslubu neden tercih etmezler” eleştirisini yöneltti.

Bize nezaket öğretmeyin

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’ndaki gerginliğe ilişkin “Ben yalana karşı çok titizim. Her şeyi hoş görebilirim ama gözümün içine baka baka yalan söyleyenlere asla müsamaha gösteremem” ifadesini kullandı. Resepsiyonda 15 CHP’li vekilin demokrasi gerekçesiyle İYİ Parti’ye geçtiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, “Yersen” değerlendirmesinde bulundu. “CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti adına söz alan Nuri Okutan kürsüye çıkmadan önce salondan ayrılmanızı eleştirdi.” yönündeki soruya Yıldırım, “Nezaketi bize öğretecek olanlar önce kendileri nezaketli iş yapsınlar. Başkalarının adamlarıyla iş yapmasınlar” şeklinde yanıt verdi. Yıldırım, “Sizce Sayın Erdoğan’ın karşısına Sayın Abdullah Gül ortak çatı adayı olarak çıkar mı?” şeklindeki soru üzerine, “Sayın Abdullah Gül’e sorarsanız daha doğru olur” cevabını verdi.

  • Kılıçdaroğlu katılmadı
  • Resepsiyona Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, YSK Başkanı Sadi Güven, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer almadığı resepsiyona, az sayıda CHP’li vekil katılmazken HDP’den hiçbir vekil ise gelmedi. Resepsiyonun gündeminde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen özel oturumda CHP’nin açıklamaları damga vurdu.
#Güneş Motel
#CHP
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce