|

Gurbetçi seçmene ulaşım müjdesi

Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerine yurtdışından katılımı artırmak için büyükelçilikler ve konsolosluklar önünden vatandaşları oy kullanma noktalarına taşınması sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı

Yeni Şafak
08:08 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 05:11 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerine gurbetçilerin katılımına ilişkin, “Büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımız önünden, kısmen uzakta olan vatandaşların, minibüslerle, otobüslerle taşınması sistemi üzerine çalışıyoruz. Ayrıca çeşitli yerlerde toplantılar yapacağız. Hangi görüşten olursa olsun, hangi partiyi destekliyor olursa olsun sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getireceğiz” dedi.



KATILIM DÜŞÜKTÜ


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı eksiklikler dolayısıyla yurtdışındaki katılımın oldukça düşük kaldığını hatırlatan Kurtulmuş, genel seçimler için çok hummalı bir çalışma sürdürdüklerini ifade etti.Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Dışişleri Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının ortak çalıştığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:



EL İLANLARI DAĞITILDI


“Hem sandıkların tespit edilmesi, geçen sefer olduğu gibi sandıkların çok uzak yerlerde değil halkın daha yoğun yaşadığı yerlerde çok sayıda olması, randevu sisteminin kaldırılması gibi birtakım meselelerde YSK kendi kısmını halletmeye çalıştı. Ayrıca el ilanları, broşürlerle insanları oy vermeye yönlendiriyorlar. Konsolosluklarımız, dış temsilciliklerimiz, yurttaşlarımızı seçime yönlendirme konusunda çalışıyor.”


#gurbetçi seçmen
#seçim 2015
#gurbetçi ulaşım
#gurbetçi müjde
9 yıl önce