|

Hayalleriniz bize emanet

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, hayata geçirmeyi planladığı projeleri “Hayalinizdeki Beykoz Vizyon Sunumu” etkinliği ile tanıttı. AK Parti ve Milliyetçi Hareket partili seçmenlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Belediye Başkan Adayı Aydın, “Beykozlu kardeşlerimizin hayalleri artık bize emanettir” dedi.

Haber Merkezi
09:16 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 14:08 - 23/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Murat Aydın
Murat Aydın

AK Parti’nin Beykoz’da hayata geçirmeyi planladığı 27 ayrı projenin tanıtıldığı “Hayalinizdeki Beykoz Vizyon Sunumu” etkinliği Gümüşsuyu Şahin Köktürk Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. AK Parti ve Milliyetçi Hareket partili seçmenlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, “Beykozlu kardeşlerimizin hayalleri artık bize emanettir” ifadesini kullandı.

Çok sayıda AK Parti ve MHP’li seçmenin katıldığı proje tanıtım toplantısına, Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Osman Boyraz, İsmet Uçma, Müşerref Pervin Tuba Durgut, Hasan Turan, Abdullah Güler, Hulusi Şentürk, Erol Kaya, geçmiş dönem milletvekilleri Nurettin Yaşar, Mustafa Ilıcalı, AK Parti Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Aytaç da katıldı.


‘HAYALLERİNİZİ GERÇEĞE DÖKECEĞİZ’

Beykoz halkının da yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısına ‘Dombıra’ parçasıyla tanınan Arslanbek Sultanbekov ve ekibi de katıldı. Meşhur ‘Dombıra’ parçasının salonda yankılanmasıyla birlikte etkinliğe katılan partililer ellerindeki Türk bayraklarıyla müziğe eşlik etti, coşku dolu anlar yaşandı. Murat Aydın’ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye yönelmesiyle birlikte salonda bulunanlar ayağa kalktı ve büyük bir coşkuyla “Seni başkan yapacağız” şeklinde tezahüratta bulundu. Beykoz’un daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için hayata geçirmeyi planladıkları 27 ayrı projeyi tek tek tanıtan Başkan Aydın, yapılacak çalışmalarla Beykoz’u Türkiye ve dünyada tanınır hale getireceklerini söyledi.


‘ÇÖZÜMÜN İRADESİ CUMHUR İTTİFAKI’NDA’

Beykoz’un en önemli sorunlarından biri olan ‘imar’ konusu hakkında konuşan Başkan Aydın, “Beykoz denilince ilk gündeme getirilen konu imar ve mülkiyettir. 50 yıl öncesinde de aynı konu gündeme getiriliyordu. Mülkiyet meselesi Beykoz’umuzda yarım asrı aşan bir süredir problemdi. Şükürler olsun bu problemin çözümü ile ilgili başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarları çok büyük bir gayret gösterdiler. Parlamentoda bu konunun çözümü ile ilgili olarak anayasa değişikliği gündeme geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yeniden yasal düzenlemeler yapıldı, kanunlar çıkarıldı. Beykoz’un yüzde 90’ını ilgilendiren bir konuda 17 bin 500 tapu son 5 yıl içerisinde vatandaşlara verildi. Beykozlular adına 69 yıllık sorunu çözüme kavuşturanlara teşekkür ediyorum. Artık mülkiyet meselesi ve imarla ilgili konuların ele alınması gerekiyor. Allah nasip ederse seçimden sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu arz edeceğiz. Yasal düzenleme olmadan Beykoz’un imar problemi çözülemez. İmar problemini yasa çıkarma yetkisine sahip olan partiler ancak çözebilir. Bu anlamda yetkisi olan Cumhur İttifakı’dır” dedi.

YENİ OTOPARKLA TRAFİĞE ÇÖZÜM

Murat Aydın, imar meselesinin yanı sıra Beykoz’da hayata geçirmeyi planladıkları diğer projelerden de kısa kısa bahsetti: “Ulaşım ile ilgili konuda raylı sistem, deniz yolları ve tünel projeleri var. Bir diğer husus otopark meselesidir. Beykoz’da trafiği ulaşımı rahatlatabilmek için otopark ile ilgili yatırımlar yapılması gerekiyor. 4 bin araçlık bir otopark yapacağız. Otoparklarla trafiği rahatlatmaya çalışacağız.



DAHA SOSYAL BEYKOZ

Biri Kavacık bölgesinde diğeri de sahil kesiminde olmak üzere iki tane Millet Kıraathanesi Beykoz’umuza kazandırılacak. Mahallelerimizde kapalı mahalle havuzları yapacağız. Cami ve okul yenileme çalışmaları yapılacak. Sosyal yaşam açısından mahalle ve semtleri daha düzenli bir hale getireceğiz. Camilerimizin tuvaletlerinin her kullanımda temizlenmesini sağlayacağız. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ‘Kültür, sanat’ denince, ‘belediye’ denince, akla Beykoz gelecek. Geçmiş birikimin geleceğe aktarılması, hafızanın, bilgilerin kaybolmaması için kültür yayınlarına son derece önem vereceğiz.

İSTANBUL’UN YENİ SİLİKON VADİSİ

Türk-Alman Üniversitesi ile bir ön mutabakat yaptık. Akıllı sitemleri içerisinde barındıran Teknopark kuracağız. Buranın içerisinde yazılım, drone yazılımı, robot üretimi, elektronik oyunlarla ilgili yazılımlar geliştirilecek. Dünyada bu işi yapan firmaları da getireceğiz. Onlarla ilgili bir çalışma başlatacağız. Akıllı sistemler aracılığıyla gençlerimiz burada yazılım yapmaya başlayacak. Beykoz bir yazılım üssü haline gelecek. İşin başında da Beykozlu gençlerimiz olacak.

‘LİSTE BAŞI OLACAK’

Beykoz’u turistlerin İstanbul’da liste başına getirecek olan projelerden biri de Riva projesidir. köylerimizde kürek takımları kuracağız. Onlar hem spor yapacak hem de derenin temizliğini denetleyecekler. Yine Riva’da gençlik kampı projemiz var. Amatör sporların her alanındaki yatırımlarımız imkânlar ölçüsünde yapılacak. Yuşa Tepesi’ne teleferik projemiz olacak. Yuşa Tepesi’ni yılda en az 10 milyon kişinin ziyaret edeceği bir ziyaret alanına dönüştüreceğiz.”

‘YERLERİNİZİ SATMAYIN’


  • 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.
  • Başkan Murat Aydın burada yaptığı konuşmasında, “İmar ve mülkiyetle ilgili yapılacak çalışmalarda vatandaşların kendi yapılarını kendilerinin yapabilmesi için imkân oluşturmaya gayret edeceğiz. Sakın yerlerinizi satmayın. Bir santimetrekare yerinizi bile satmayın. Bu zenginlik sizin hakkınız ve sabrederseniz bu hakkınızı alacaksınız.
  • BİR ASIRLIK SORUN
  • Başkan Aydın, “Beykoz’la ilgili çok ciddi araştırmalar yaptırdım ve bu çalışmaları gerek belediyemiz gerek diğer kurumlarla karşılıklı test ettim. İlçe bir asra yakındır bir süredir mülkiyet sorunuyla boğuşuyor. Mülkiyet konusu büyük oranda çözülmüş olmasına rağmen şimdi de imar sorunuyla ilgili haklı ve ciddi bir beklenti var. Gariban gelmiş başını sokacak bir yer yapmış ve son yıllara kadar ‘ne zaman başıma yıkılır?’ korkusuyla yaşamış. Ardından büyük bir kısmı tapularını elde etmiş, bir kısmı orman vs. gibi ihtilaflarının çözülmesi için halen daha bekliyor. İnşallah bu ihtilafların da en kısa sürede çözülmesiyle onlar da tapularına kavuşacaklar. İmar planlarıyla ilgili çok başlı bir yapı var burada” ifadelerini kullandı.

Aydın, Meclis üyesi adaylarıyla buluştu


  • AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, ilçe belediye meclis üyesi adayları bir araya geldiği programda imar ve mülkiyet sorunuyla ilgili olarak, “İktidar partisi olmadığı sürece kesinlikle bu sorun çözülemez. Çözerim diyen yalan konuşur” dedi.
  • Seçime sayılı günler kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, ilçe belediye meclis üyesi adaylarıyla Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Başkan adayı Aydın, “Şimdi nihai amacımız bu belediyecilikten bizim beklentimiz, muradımız, arzumuz Beykoz’da yaşayan insanlarımızın mutluluğuna katkı vermektir. Mutluysa daha mutlu olmasını sağlamak, hüzünlü ve kederli ise bundan kurtarmaktır. Asıl amacımız budur” diye konuştu.
  • "İKTİDAR OLMADIĞI SÜRECE İMAR SORUNU ÇÖZÜLEMEZ"
  • Beykoz’da imar ve mülkiyet sorununa ilişkin konulara kapsamlı bir şekilde değinen Aydın, “İmarı bir numaralı sorun dedik ama imarla ilgili mesele sadece ilçe belediyesinin çözebileceği mesele değildir. Seçilen başkan İktidar partisinden olmadığı sürece sorunu kesinlikle çözemez, bu bir gerçek. Çözme ihtimali sıfır, çözerim diyen yalan konuşur. Beykoz’un bu anlamdaki sorununu çözmek için yasa yapma yetkisine sahip olan bir partinin mensubu ya da o partiyle beraber çalışma şansını bulması lazım. Bunu bulamadığın taktirde mümkün değil çözülemez” şeklinde konuştu.
  • Aydın şöyle devam etti; “Beykoz’da imar ve mülkiyet meselesi en az 10 farklı kanunda yönetiliyor. İçinde ilçe belediyesi küçücük bir parça, diğer kurum ve kuruluşlarla bir araya gelmediğiniz sürece iş yapamazsınız. Bu yapının değişmesi lazımdı, AK Parti ile bu sorun büyük ölçüde çözüldü. Sayın Cumhurbaşkanımızı anayasa değişikliği ve yasal değişikliklerle çözüm yoluna girdi.”

İlçenin mülkiyet sorunu büyük ölçüde çözüldü


  • AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Murat Aydın bu kez, AK Parti Beykoz Gençlik Kolları tarafından Beykoz’da düzenlenen programa katıldı. Salondaki gençlerle tek tek tokalaşan Başkan Aydın daha sonra yaptığı konuşmada Beykoz’un önemli sorunlarından biri olan imar ve mülkiyet konularına değindi, “AK Parti’nin çabaları sonucunca mülkiyetle ilgili sorunlar büyük ölçüde çözüldü” dedi.
  • YÜZDE 90’I TAMAM
  • Beykoz’un imar ve mülkiyet sorununun çözümünde emeği geçenleri unutmamak gerektiğini belirten Murat Aydın, “Bugüne kadar Beykoz’da mülkiyet ve imar ile ilgili birçok çalışma oldu. Şunu bilmemiz gerekiyor; Mülkiyet ve imar ile ilgili konularda en baştan bugüne meseleyi zorluk yönüyle ele aldığımız ve düşündüğümüz zaman, değerlendirdiğimizde işin yüzde 90’ı halloldu diyebiliriz. Evet, ben şimdi sizlerle, Beykoz ile ilgili hayaller kurabiliyorum. Bu hayalleri kurabiliyorsam Yücel Çelikbilek başkanımız, bu çalışmaları Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber bir noktaya getirebildiği içindir. Aksi takdirde bu hayalleri kurmamız ve konuşmamız kesinlikle mümkün olamazdı. Bunu çok açık ve net olarak bilelim. Emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Yücel Çelikbilek başkanımıza, Muharrem Ergün başkanımıza, Osman Şimşek başkanımıza, Hanefi Dilmaç başkanımıza ve o süreçte ilçe başkanlığı yapıp destek veren bütün kardeşlerimize, mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şükretmediğimiz zaman, teşekkür etmediğimiz zaman bereket kalkar” ifadelerini kullandı.

#​AK Parti
#İstanbul
#Beykoz
#Murat Aydın
#Hayalinizdeki Beykoz Vizyon Sunumu
5 yıl önce