|

Hazmedemedi

27'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir oy çokluğu ile galip olmasının ardından Avrupa'dan hazımsızlık açıklamaları gelmeye başladı. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye’de düzenlenen genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin “adil bir ortamda” yapılmadığını öne sürdü. Piri, HDP’nin barajı aşmasını da “kayda değer bir başarı” olarak nitelendirdi.

Yeni Şafak ve
11:52 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:15 - 25/06/2018 Pazartesi
Diğer
Kati Piri daha önce Selahattin Demirtaş ve Can Dündar'la beraber
Kati Piri daha önce Selahattin Demirtaş ve Can Dündar'la beraber

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Kati Piri, bu sefer de nefret dolu sözleriyle 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Türkiye’deki siyasi muhalefetin dirençli olduğuna vurgu yapan Piri, HDP’nin barajı aşmasını “kayda değer bir başarı” olarak nitelendirdi.

Terörist
güzellemesi

Türkiye Raportörü, Twitter paylaşımında “Cumhurbaşkanı adayı ve 10 milletvekili cezaevinde olan, dört bin aktivist tutuklu, yüz civarında belediye başkanı görevden alınmış olan HDP’nin güneydoğu seçim sandıklarının yer değiştirmiş olmasına karşın yüzde 10’luk seçim barajını aşmayı başarması kayda değer bir başarı” ifadesini kullandı.

  • Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter,
    “Seçimlerin erkene alınmasına rağmen muhalefet organize olmayı başardı ve milyonlarca kişinin katıldığı mitingler düzenlemeyi başardı. Mecliste temsil artacak ama AKP-MHP çoğunluğu elinde tutmayı sürdürüyor”
    açıklamasını yaptı.
CHP'ye destek vermişti

Seçim sonuçlanmadan önce kişisel Twitter hesabından CHP’nin miting fotoğrafını paylaşarak “İstanbul’da muhalefetin inanılmaz kalabalığa sahip. Dün aynı kalabalık İzmir’deydi.” mesajını paylaşmıştı.


Referandum sonucu ile tehdit etmişti

Daha önce de Türkiye’deki 2017 referandumunu değerlendiren Kati Piri, referandum sonucunu kabullenemediğini söylemiş, “Eğer referandum değiştirilmeden uygulanırsa Avrupa Birliği müzakerelerinin askıya alınması mümkün” diyerek Türkiyeyi Avrupa Birliği üyeliği ile tehdit etmişti.


#Avrupa Birliği
#Türkiye
#Kati Piri
#24 Haziran Seçimleri
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce