|

HDP Kürtlerin kanından besleniyor

Suruç'ta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a düzenlenen saldırıya sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu olay, PKK ve HDP'nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 02:31 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç’ta AK Partililere yapılan saldırıyla; PKK ve HDP’nin Kürtlerin kanından beslendiğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Milli İrade Platformu’nun İstanbul’da düzenlediği iftara katılan Erdoğan, Güneydoğuda, doğudaki gelişmeleri gören teröristlerin bunu hazmedemediğini söyledi. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Erdoğan, “Milletvekilimizin aynı zamanda adayımızın ağabeyi bu saldırıda PKK’lılar tarafından öldürüldü. Birçok kardeşi de yaralı vaziyette, ağır olanlar var hastanede” dedi.

DÜN NE İSE BUGÜN DE ÖYLELER

Yıldız ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dileyen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle: Milletvekilimizin aynı zamanda adayımızın ağabeyi bu saldırıda PKK’lılar tarafından öldürüldü. Birçok kardeşi de yaralı vaziyette, ağır olanlar var hastanede. Şanlıurfa milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız’ın bu seçim çalışmasını hazmedemeyen, bunu kabullenemeyenler dün ne ise bugün de aynıdır. Olayda milletvekilimizin kardeşinin yanında karşı taraftan da iki kişi öldü. 9 yaralı var.

HAZIMSIZLIK ÇILDIRTIYOR

Bu olay, PKK ve HDP’nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok, bizim PKK ile sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizin de bu oyunu bozacaklarına inanıyorum. Şu anda bir yola girmiş vaziyetteyiz, bu hazımsızlık bunları iyice çılgınlaştırıyor. Artık önümüzdeki durumu görüyorlar. Güneydoğuda, doğudaki gelişmeleri görüyorlar. Tabii bunu şimdi hazmedemiyorlar.


ŞİDDET EN İYİ BİLDİKLERİ ŞEY

6-8 Ekim olaylarında 53 vatandaşın ellerine kanları bulaşanların, çukur eylemlerinde on binlerce Kürt vatandaşın evini başına yıkanlar, bir kez daha AK Parti mensuplarını hedef aldı. Biliyorsunuz bunlar daha önce de bölgede bizim pek çok il ve ilçe yöneticimizi ne yazık ki şehit ettiler. Biz bölgedeki Kürtleri, PKK’nın ve HDP’nin boyunduruğundan kurtarma yolunda mesafe katettikçe, bunlar yine en iyi bildikleri iş olan şiddete kayıyorlar. Bu şiddet, silah ellerinden alındığı anda, şu anda geldikleri noktaya gelemeyecekler.

DERSLERİNİ VERDİK, VERİYORUZ

Ne bölgedeki kardeşlerimizi, ne partimiz mensuplarını, PKK ve HDP şiddetine terk etmeyeceğiz. Bu hadisenin önünde ve arkasında kim varsa emniyetimiz ve yargımız mutlaka bulacaktır. Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyen ama ellerinden silahı bırakmayanlara derslerini verdik, veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Hangi partiye mensup olursa olsun, bir tek siyasetçiye zor kullanan hiç kimseye en küçük müsamaha göstermeyeceğiz.

  • Telefonda bayramlaştılar
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'le telefonla görüşerek bayramlaştı.
  • Erdoğan ve Pakistanlı mevkidaşı Hüseyin, Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdikleri görüşmede, birbirlerine tebriklerini iletti. Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirme konusunda kararlılıklarını teyit eden iki lider, bölgesel konulara da değindi. Afganistan-Pakistan Barış ve Dayanışma Eylem Planı çerçevesinde yapılan görüşmelerde olumlu neticeler elde edilmesinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği görüşmede, Filistin konusunda uluslararası platformlardaki dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.
  • İki cumhurbaşkanı, bayramın, başta Türkiye ve Pakistan olmak üzere İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Sürücülere rica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Pek çok düzenlemeyle, milletimizin tüm kesimlerinin refahını artırmanın, sıkıntılarını çözmenin gayreti içindeyiz. Sadece bunlarla kalmıyoruz. Her alanda yeni projelerle, ülkemizin geleceğini inşa edecek hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz" ifadesini kullandı. 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin önemini vurgulayan Erdoğan, "Bunun için tüm vatandaşlarımdan iradelerine sahip çıkmalarını, oylarını sandığa yansıtmalarını bekliyorum" çağrısında bulundu. Tüm terör örgütlerinin saldırılarına rağmen Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlediğinin altını çizen Erdoğan, sürücülere de özel bir ricada bulundu: "Bayram vesilesiyle memleketlerine gidecek vatandaşlarımdan ve şoförlerimizden trafik kurallarına uymalarını özellikle rica ediyorum."


Anne babaya dua

Cumhurbaşkanı Erdoğan, annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan'ın, Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret etti. Erdoğan, dün Kısıklı'daki konutundan çıkarak Karacaahmet Mezarlığı'na gitti. Erdoğan burada annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan'ın kabirlerini ziyaret ederek, dua okudu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim
#Siyaset
6 yıl önce