|

Her ile ayrı beyanname

AK Parti’de seçim beyannamesinde sona gelindi. 2002 ruhunun yansıtıldığı beyannamede öncekilerden farklı olarak yerel çalışmalara ağırlık verildi. Her şehrin ayrı bir beyannamesi olacak şekilde hazırlık yapılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2015 Salı
Güncelleme: 02:19 - 29/09/2015 Salı
Yeni Şafak

AK Parti, 1 Kasım beyannamesini 2002 ruhuna dönüşü hatırlatan 'İlk Günkü Aşkla' sloganı ile hazırlıyor. 4 Ekim'de kamuoyuna açıklanacak seçim beyannamesine vatandaşı birebir ilgilendiren sosyal politikalar ve ekonomik vaatler damga vuracak.


1 Kasım beyannamesinde yerel çalışmalara da ağırlık verildi, illerde yapılan anketlerde yerel ihtiyaçlar belirlendi. Bu kapsamda her ilin ayrı bir beyannamesi olacak şekilde hazırlık yapılıyor. Beyanname hazırlanmadan önce halka soruldu, halkın en çok ekonomik ihtiyaçları dile getirmesi üzerine beyanname de bu doğrultuda hazırlandı.



ANAYASA VE BAŞKANLIK


Emeklilerin durumunun iyileştirilmesi, gençlere ve kadınlara yönelik yeni imkanlar, taşeron işçilere kadro verilmesi, asgari ücretin artırılması, istihdamın artırılarak işsizliğin önlenmesine yönelik projeler beyannamede yer alacak.


Çözüm süreci de beyannamede yer alacak. Çözüm sürecinin dondurulmasının, demokratikleşme adımlarını engellemeyeceği, çözümün önündeki tek engelin terör örgütü PKK olduğu, örgütün silahları gömmediği sürece, mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulanacak. Beyannamede, AK Parti'nin yeni Anayasa hedefi aynı şekilde korunacak. Aynı şekilde 'başkanlık sistemi de, AK Parti'nin yenilenen beyannamesinde yer alacak.



KOMİSYONLAR HAZIRLIYOR


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in koordinasyonunda ekonomi, yargı, dış politika, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her bölüm ayrı ayrı komisyonlar tarafından hazırlanıyor. Daha sonra tek bir metin haline getirilecek bildirgeye, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak toplantıda son şekli verilecek.



#1 Kasım beyannamesi
#Ömer Çelik
#yargı
#dış politika
#eğitim
9 yıl önce