|

Hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden ülkenin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyecek bir sonuçla çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, “Bunun için 31 Mart bir beka seçimidir. Türkiye’yle ve Türk milletiyle hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor” dedi. AK Parti’nin Zonguldak Ereğli, Sakarya ve Kocaeli mitinglerinde konuşan Erdoğan, Arifiye’deki tank palet fabrikasının satıldığını öne süren Kılıçdaroğlu’na sert tepki göster- di: Satılan birisi varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun? Burada mülkiyet devri söz konusu değil. Bu fabrikanın sadece işlet- mesi özel sektörde olacak 25 yıllığına...

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:18 - 20/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli mitinginde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü’nün birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı kesiminin 4. bölümünü açtı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli mitinginde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü’nün birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı kesiminin 4. bölümünü açtı.

Partisinin Zonguldak Ereğli, Sakarya ve Kocaeli mitinglerine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin bir beka seçimi olduğunu belirtti. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Bu ülkenin bir avuç toprağına, bu milletin tek bir ferdinin saçının teline zarar gelmemesi için ülkemizi güçlü tutmamız gerektiğini biliyoruz.
Ülkemizin gücünün de, istikrar ve güven ortamının sürmesinden geçtiğini biliyoruz.
Seçimden ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyeceğimiz bir sonuçla da çıkmayı hedefliyoruz. Onun için 31 Mart’ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz. Türkiye ile ve Türk milleti ile hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor.

MİLLETİMİZ MEYDANI BUNLARA BIRAKMAZ

Son yıllardaki her seçimde bu gerçeği tecrübe ettik. 2013 yılından önce Gezi olayları, ardından 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimini yaşadığımızda, birileri 2019 mahalli idareler seçimlerinin bizim sonumuz olacağını düşünerek, ellerini ovuşturuyorlardı. Hamdolsun milletimizle birlikte olduk. Bu hesabı yapanların ellerini böğürlerinde bıraktık.

Şimdi de gözlerini 31 Mart’a dikmiş durumdalar. Milletimiz meydanı 31 Mart’ta da bunlara bırakmayacak.

KARANLIK OYUNU BİRLİKTE BOZALIM

Gelin bu karanlık oyunu birlikte bir kez daha bozalım. Gelin Türkiye’yi tökezletmeye çalışanları birlikte bir kez daha hüsrana uğratalım.
Gelin 2023 arifesinde ülkemizi yeniden bir asır öncesine götürmek için fırsat bekleyen bu grupların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakalım.
Siyasette yeni ufukların açılmasına ihtiyaç varsa, gelin bunu birlikte ama doğru zamanda yapalım. Bugün Türkiye’nin bir olma, beraber olma, iki elin parmakları gibi kenetlenme günüdür.

BİZ HESABINI SORMASINI BİLİRİZ

İbadette olan 50 kardeşimizi kalleşçe, adice, alçakça öldürdün. Ama bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını eğer Yeni Zelanda sormazsa, öyle veya böyle biz, bunun da hesabını sormasını biliriz. Efendim
‘Bizim yasalarımızda 15 yıldan daha fazla mahkumiyet yokmuş’... Ya ne diyorsunuz?
İbadetini yapan 50 Müslümanı katledecek, sizin yasalarınızda böyle bir madde yokmuş. Ya bu insan hayatı, canı ne kadar ucuz? Eğer yasalarında böyle bir şey yoksa yeni yasal düzenleme yap, bu tür katillere de hayat hakkı tanıma.

İDAMI KALDIRDIK YANLIŞ YAPTIK

Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık.
Niye? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri, ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor.
Hep söyledim, yine söylüyorum. Eğer bizim parlamentomuz bununla ilgili böyle bir karar verirse, ben bunu onaylarım.

GÖLGEMİZDE YÜRÜMESİNLER

AK Parti’nin kapılarının, bu çatı altında ülkesine ve şehrine hizmet etmek isteyen herkese açık olduğunu vurgulayan Erdoğan, “
Ama bu kapının dışına çıkıp da hala AK Parti’nin gölgesinde yürümeye çalışanlara da hiç kusura bakmasınlar, en küçük muhabbetimiz olmaz. Belediye başkanlığı da bir bayrak yarışıdır. Her görev gibi belediye başkanlığı da bayrak yarışıdır. İsimler değişir, hedef ve yol değişmez
” dedi.

SATILAN BİRİSİ VARSA SENSİN!

Arifiye’deki tank palet fabrikasına ilişkin iddialara tepki gösteren Erdoğan, “Bay Kemal var ya, çok garip bir insan. Arifiye’de ana bakım fabrikası fırtına obüsü, optik malzemeler üreten önemli bir tesistir. Bu tesisi daha etkin kullanmak şart haline gelmiştir.
Bunu kamu imkanlarıyla gerçekleştirmeye kalktığımızda 50 milyon dolar gerekiyordu, farklı bir adım attık. Hızlı iş üretme süreçlerine geçmeye ihtiyaç var.
Fabrikanın işletmesini BMC’nin yüzde 50-50 Katar’la orada ortaklığımız var. Aynı ortaklığı buraya da taşıdık. 25 yıllığına burayı BMC’ye devrettik. Bay Kemal sattılar diyor. Satılan birisi varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun. Burada bir mülkiyet devri söz konusu değildir. Dürüst değilsin. Bu fabrikanın sadece işletmesi özel sektörde olacak” dedi.

ÇOK BEDEL ÖDERLER

Fransa’da, İngiltere’de, Hollanda’da terörün durmadığını belirten Erdoğan, “
Samimi olun samimi, ama samimi olmuyorlar. Samimi olmadıkları için de bedel ödüyorlar. Daha çok bedel öderler. Biz diyoruz ki ‘Gelin teröre karşı beraber mücadele verelim.’ DEAŞ bahanesiyle bölgemizi kana ve ateşe bulayanların da gayesi aynı. Biz bin yıldır nice saldırılara göğüs gererek, bu toprakları vatan yaptık
” diye konuştu.

  • Kapımızdan eğri odun giremez
  • Akşam saatlerinde AK Parti’nin Üsküdar mitingine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilatı, milletvekilleri, belediyelere; vatandaşlarla iletişimlerine dair uyarılarda bulundu. Erdoğan özetle şunları ifade etti: Duyuyorum ki teşkilatımızda vatandaşlarımızı anlamakta hala zorlananlar var. Duyuyorum ki belediyelerimizde vatandaşlarımıza yeterli ihtimamı göstermeyenler var. Duyuyorum ki milletvekillerimiz arasında vatandaşımızın ulaşmakta zorluk çektikleri var. Duyuyorum ki partimizde vatandaşımızın hissiyatını, derdini, sıkıntısını dinlemek istemeyenler var. Buradan, sizlerin huzurunda yürekten gelen bir hissiyatla söylüyorum, vatandaşımızın gönlünü kıran benim de kalbimi kırmış demektir. Vatandaşımızı küstüren benim dünyamı yerle yeksan etmiş demektir. Biz bu partinin başında olduğumuz sürece, AK Parti kapısından tek bir eğri odunun girmemesi için var gücümüzle çalışacağız.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Zonguldak Ereğli
#Sakarya
#Kocaeli
#AK Parti
5 yıl önce