|

İslam alemi Erdoğan’a dua ediyor

Geylani İlim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Seyyid Şerif Muhammed Fadıl Geylani, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaybetmesi halinde bütün İslam dünyasının kaybedeceğini söyledi. Geylani, “İslamiyet’in bayrağını yükselten tek millet Türk milleti ve tek ülke Türkiye. Milyonlarca Müslüman, Türkiye ve Erdoğan’ın zaferi için dua ediyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:22 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Prof. Dr. Seyyid Şerif Muhammed Fadıl Geylani
Prof. Dr. Seyyid Şerif Muhammed Fadıl Geylani

Geylani İlim Araştırma ve Yayın Merkezi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Seyyid Şerif Muhammed Fadıl Geylani 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Dünyanın birçok ülkesini gezdiğini ve dışarıdan Türkiye’ye bakma imkanı bulduğunu belirten Geylani, “Dışarıdan Türkiye’ye baktığımız zaman hakikaten dünyada ve İslam aleminde, İslamiyet’in bayrağını çeken ve yükselten tek millet Türk milleti ve tek ülke Türkiye” dedi.

BİRBİRLERİNE DÜŞMAN ETTİLER

Günümüzde Orta Doğu kavramı ile Osmanlı Devleti’nin çekilmek zorunda kaldığı toprakların kastedildiğini hatırlatan Geylani, batılı devletlerin burada kurulan Müslüman devletleri birbirine düşürmek ve düşman etmek için çalıştğını belirtti. Türkiye’yi korumak için, ülkesini sevenlerin kanlarıyla canlarıyla mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Geylani, sözlerini şöyle tamamladı:

İSLAM ALEMİ KAYBEDER

“Biz ülkemize bu bakışla bakarsak gerçekten ülkemiz ileride İslam alemine mihmandar olur. İslam alemini ümmet haline getiririz. Erdoğan kaybederse hem Türkiye kaybeder hem de İslam alemi kaybeder. Bu ortada bir şey. Bugün Türkiye dışındaki milyonlarca Müslüman, Türkiye ve Erdoğan’ın zaferi için dua ediyor. Biz gezdiğimiz ülkelerdeki Müslümanlardan öğreniyoruz ki hepsi ülkemizin zaferi için dua ediyor.”

#Türkiye
#Seçim
#Prof. Dr. Seyyid Şerif Muhammed Fadıl Geylani
6 yıl önce