|

İşte 16 bakanlı yeni sistem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi devler ligine yükseltecek ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde bakan sayısının 16’ya düşeceğini söyledi. Erdoğan, ayrıca kurul ve ofisler oluşturulacağını ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 03:59 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ilk inişi gerçekleştirdiği havalimanında atv, ahaber ortak yayınında soruları cevapladı.
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ilk inişi gerçekleştirdiği havalimanında atv, ahaber ortak yayınında soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ilk inişi gerçekleştirdiği havalimanında atv, ahaber ortak yayınında soruları cevapladı. Erdoğan programda Türkiye’yi devler ligine yükseltecek ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin detaylarını açıkladı. Bakan sayısının 16’ya düşeceğini ifade eden Erdoğan, ayrıca kurul ve ofisler oluşturulacağını söyledi. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

* Ekonomi yönetimi sadelesecek. 6 olan bakanlık sayısını 3’e inecek.

* AB Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı birleşecek.

* Maliye Bakanlığı’nın adı “Hazine ve Maliye Bakanlığı” olarak değişecek.

* alışma Bakanlığı ile Aile Bakanlığı, “Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı” olarak birleşecek.

* Yeni modelde ilk etapta İnsan Kaynakları, Yatırım, Finans ve Dijital Dönüşüm olarak bu 4 tane ofis çok çok büyük önem arz ediyor çünkü bunlar hemen hemen başkana en yakın çalışan kadro, bu bakımdan önemli.

* Cumhurbaşkanına bağlı başkanlıklar var ki 8 tane başkanlık burada söz konusu. Bir Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, bu eskiden müsteşarlıktı, başkanlığa dönüşüyor, Milli Güvenlik Kurulu aynı şekilde, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu, İletişim Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı. 8 başkanlık olarak da bunlar çalışıyor.

  • TRUMP’TAN DÖNER
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan yayında F-35 uçaklarının Türkiye’ye verilmemesi yönünde karar alan ABD senatosunu da eleştirdi. Erdoğan, “800 milyon dolar ödemişiz, uluslararası bir ahlak var, uluslararası bir hukuk var. Ben bu işin onların arzu ettiği gibi olacağını zannetmiyorum ve bunun Sayın Trump’tan döneceğine inanıyorum.” dedi.

ABD KAYBEDER

Erdoğan şunları kaydetti: “Biz bununla ilgili alternatifleri de üretiriz ama Türkiye senin NATO’da stratejik müttefikin, stratejik ortağın olan Türkiye’ye karşı bu tür bir yanlışa Amerika’nın tevessül etmesi, bir defa Amerika’nın kaybınadır. Biz Türkiye olarak şu ana kadar kararlılığımız neyse bundan sonra da bu kararlılığımızı gösteririz. Oradan olmazsa bir başka yerden olur, daha da olmazsa biz kendi uçağımızı üretir hale de geleceğiz. Şu anda onun da çalışmalarını yapıyoruz.”

#Cumhurbaşkanlık sistemi
#Bakanlık
6 yıl önce