|

İtalya'daki Türkler sandık başında

İtalya'da yaşayan yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu'nda kurulan sandıklarda oy vermeye başladı.

Yeni Şafak
14:38 - 23/10/2015 Cuma
Güncelleme: 11:40 - 23/10/2015 Cuma
AA
arşiv
arşiv

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu'nda oy verme işlemi başladı.



İtalya'da ikamet eden, oy kullanma hakkına sahip 13 bin 787 seçmen, Roma Büyükelçiliği'nin konsolosluk bölümündeki bir ve Milano Başkonsolosluğu'ndaki 4 sandıkta yerel saatle 10.00'dan (TSİ 11.00) itibaren oylarını kullanıyor.



Haftanın son iş günü olmasına karşın vatandaşlar, Roma Büyükelçiliği önünde oy kullanabilmek için kuyruk oluşturdu.



İtalyan polisinin büyükelçilik önünde güvenlik önlemlerini arttırdığı görüldü.



Bu arada, İtalya'nın kuzey bölgelerinde ikamet eden seçmenlerin oy kullanma adresi Milano Başkonsolosluğu'nda da sabah saatlerinden itibaren seçime katılımın yoğun olduğu öğrenildi.



İtalya'daki iki temsilcilikte pazar akşamına kadar devam edecek oy verme işleminin ilk günü yerel saatle 19.00'da (TSİ 20.00) sona erecek.



Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı doğrultusunda vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için yarın ve pazar günü oy verme işleminin süresi, önceki seçimlere göre biraz daha uzatılarak 09.00-21.00 saatleri olarak belirlendi.



Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu'nda pazar günü oy verme işlemlerinin sona ermesiyle kullanılan oylar, 26 Ekim Pazartesi günü diplomatik kuryeler ve bazı partilerin temsilcilerinin eşliğinde Türkiye'ye gönderilecek.



#italya
#roma büyükelçiliği
#Milano Başkonsolosluğu'
8 yıl önce